Maliki'ye destek gösterisi   Konuyu açan: Tavanarasi   İlk Mesaj: 01-07-2013 (04:01)   Son Mesaj: 01-07-2013 (04:01)    Cevap: 0    Gösterim: 263  

    01-07-2013

    Maliki'ye destek gösterisi

    Maliki'ye destek gösterisi
    Maliki'ye destek gösterisi

    Irak'ın başkenti Bağdat'ta Irak Başbakanı Nuri el-Maliki'ye destek gösterisi düzenlendi.

    Irak'ın başkenti Bağdat'ta Irak Başbakanı Nuri el-Maliki'ye destek gösterisi düzenlendi. Bağdat'ın doğusunda bulunan ve çoğunluğu Şii olan Sadr semtinde düzenlenen gösteride Maliki'nin izlediği politikalar desteklendi. Sadr semtinde Dava Partisi'nin sorumlusu Muhsin el-Musevi, göstericilere hitaben yaptığı konuşmada, Başbakan Nuri el-Maliki'nin yanında olduklarını, halkı hedef alan teröristleri caydıran terörle mücadele kanununun 4. maddesinin kaldırılmasından yana olmadıklarını ve ülkenin birlik ve bütünlüğünden yana olduklarını söyledi.

    Gösteriye katılan kadınlar, "Teröre verdiğimiz kurbanların tekrar hayata döndürülmesi şartıyla terörle mücadele kanununun 4. maddesi kaldırılabilir" sloganını attı.

    Bu arada, gösteride üzerinde, "Iraklı aşiretler, seçilmiş hükümetin en güçlü destekçisi", "Mezhepçiliğe, etnik ayrımcılığa hayır, bütünleşmiş halka evet", "Terörle mücadele kanunun 4. maddesini kaldırmak, teröre kurban gidenlerin kanının boşa akması demektir" ifadelerinin bulunduğu döviz ve afişler taşındı.

    Maliki'nin resimlerinin taşındığı ve yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı gösteri olaysız bir şekilde sona erdi.

    Kaynak: AA





    Maliki'ye destek gösterisi Yorumları