Gürcistan tüm büyükelçilerini geri çekiyor   Konuyu açan: Takipci   İlk Mesaj: 01-05-2013 (14:29)   Son Mesaj: 01-05-2013 (14:29)    Cevap: 0    Gösterim: 334  

    01-05-2013

    Gürcistan tüm büyükelçilerini geri çekiyor

    Gürcistan tüm büyükelçilerini geri çekiyor
    Gürcistan tüm büyükelçilerini geri çekiyor

    Gürcistan'da Bidzina İvanişvili hükümeti, önceki hükümet döneminde atanan büyükelçileri geri çekiyor.

    Gürcistan'da Bidzina İvanişvili hükümeti, önceki hükümet döneminde atanan büyükelçileri geri çekiyor. Gürcistan'da 1 Ekim 2012'de yapılan genel seçimleri kazanan ve iktidarı Cumhurbaşkanı Saakaşvili'nin partisinden devralan Bidzina İvanişvili başkanlığındaki "Gürcistan Rüyası" koalisyonunun başlattığı kadro değişimi, ülkenin dış temsilciliklerine de uzandı.

    Ülkede gerçekleştirilen bürokratik kadro değişimi kapsamında İvanişvili hükümeti, Gürcistan'ın AGİT temsilcisi ile ABD, Çin, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, İtalya, Litvanya ve Macaristan Büyükelçilerini geri çekti.

    Önceki hükümet tarafından atanan büyükelçilerin geri çekilmesine ilişkin açıklamalarda bulunan Gürcistan Dışişleri Bakanı Mayya Pandjikidze, bazı ülkelerde görev yapan büyükelçilerin değiştirilmesi yönünde karar aldıklarını ve ilk aşamada, görev süresi bitmekte olan büyükelçileri geri çağırdıklarını bildirdi.

    Gürcistan'ın 65 ülkede temsilcisinin bulunduğunu hatırlatan Pandjikidze, alınan kararın siyasi bir karar olarak algılanmaması gerektiğini belirtirken, geri çekilen diplomatların istedikleri takdirde Dışişleri Bakanlığı bünyesinde veya başka ülkelerde büyükelçi olarak görev yapabileceğini kaydetti.

    Eski hükümet döneminde atanan bazı büyükelçilerin çok uzun süredir aynı görevde bulunduğunu kaydeden Pandjikidze, "Belçika Büyükelçimiz ve aynı zamanda Avrupa Birliği temsilcimiz olan diplomatımız, 10 senedir bu görevde bulunuyordu. Bu durumu kabul edemeyiz" dedi.

    Pandjikidze ayrıca, Gürcistan'ın ABD ve İtalya Büyükelçileri ile BM'deki temsilcisinin yeni hükümetle çalışmak istemediğini daha önce kendilerine ilettiklerini hatırlattı.

    AA





    Gürcistan tüm büyükelçilerini geri çekiyor Yorumları