Almanya, Suriye konusunda tutumu belirledi   Konuyu açan: Takipci   İlk Mesaj: 01-04-2013 (13:28)   Son Mesaj: 01-04-2013 (13:28)    Cevap: 0    Gösterim: 330  

    01-04-2013

    Almanya, Suriye konusunda tutumu belirledi

    Almanya, Suriye konusunda tutumu belirledi
    Almanya, Suriye konusunda tutumu belirledi

    Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, Suriye'de NATO'nun olası askeri bir NATO müdahalesine karşı olduğunu belirtti.

    Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, Suriye'de NATO'nun olası askeri bir NATO müdahalesine karşı olduğunu belirtti. Guido Westerwelle ''Die Welt'' gazetesine verdiği demeçte Esed rejiminin sona yaklaştığını ancak gidişiyle ilgili bir zaman veremeyeceğini ifade ederek, Esed sonrası NATO'nun askeri bir müdahalede bulunabileceği spekülasyonlarına karşı çıktı ve bu konuda NATO ortaklarını iyi bildiğini vurguladı.

    Esed rejiminin hızlı bir çöküş içerisinde olduğunu belirten Westerwelle, ''Esed rejiminin sona ermesini Esed sonrası da milli koalisyon yönetiminde ülkede yeni bir başlangıç yapılmasını biz ve o bölgedeki insanlar umut ediyor'' diye konuştu.

    NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen'in Suriye'de kimyasal silah kullanılması halinde ABD, Türkiye ve İngiltere'nin desteğiyle bir müdahaleden yana olduğu şeklindeki beyanatlarının sorulması üzerine Westerwelle, ''Biz Suriye'deki rejimi açıkça kimyasal silah kullanımı konusunda uyardık. Ancak bu yönde şu anda bir hazırlık olduğuna dair belirtiler yok'' dedi.

    Bir dönem Alman Hür Demokrat Parti (FDP) Genel Başkanlığı da yapan Westerwelle, Kıbrıs Rum Kesimi Başkanı'nın AB tasarruf paketinin sosyal adaletsizlikleri körüklediğini söylediğinin hatırlatılması üzerine, AB'nin dayanışma ve yardıma her zaman hazır olduğunu belirtti. Alman bakan, bu yardımların sadece karşı tarafın gerçekten alt yapı reformlarını uygulamaya koymasıyla mümkün olabileceğini ifade ederek, "Ne Yunanistan ne de Güney Kıbrıs'a açık bir çek verilmedi" dedi.

    AA





    Almanya, Suriye konusunda tutumu belirledi Yorumları