Fas BaÅŸbakanı : Ä°liÅŸkilerimizi kıskanıyorlar   Konuyu açan: Güncelajans   Ä°lk Mesaj: 12-30-2012 (13:27)   Son Mesaj: 12-30-2012 (13:27)    Cevap: 0    Gösterim: 319  

    12-30-2012

    Fas Başbakanı : İlişkilerimizi kıskanıyorlar

    Fas Başbakanı : İlişkilerimizi kıskanıyorlar
    Fas Başbakanı : İlişkilerimizi kıskanıyorlar

    Fas Başbakanı Abdulilah Benkirane Kral 6'ıncı Muhammed ile iyi olan ilişkilerinden bazı partilerin rahatsız olduğunu söyledi.

    Fas Başbakanı Abdulilah Benkirane Kral 6'ıncı Muhammed ile iyi olan ilişkilerinden bazı partilerin rahatsız olduğunu söyledi. İktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Sekreteri Benkirane, partinin olağan toplantısında yaptığı açıklamada, ''Kral ile ilişkilerimiz gayet iyi. Ancak bu ilişkiden rahatsız olan taraflar var'' dedi.

    Benkirane, ''Hedefine ulaşmak isteyenler, darbe de dahil her yolu denemeye çalışıyor'' iddiasında bulunarak, ''Partimiz şiddet ve çatışma politikasını hiçbir zaman benimsemedi'' diye konuştu.

    Benkirane, ''Geçmişte Kral ile kurulan bir ilişkiden söz edemeyiz. Ama bugün, Fas'ın kültürü ve anayasa çerçevesinde ilişkimizi geliştiriyoruz'' ifadesini kullandı.

    Öte yandan Fas Dışişleri Bakanı Sadeddin el-Osmani de Fas Kraliyet Divanı ve hükümet arasındaki uyuma dikkati çekerek, ''Kral, bizim yönetimimizden oldukça memnun'' değerlendirmesinde bulundu.

    Benkirane, Fas anayasasında yer alan ''Kral'ın seçimlerde birinci olan partiden başbakan ataması'' maddesi uyarınca, 29 Kasım 2011'de Kral 6'ıncı Muhammed tarafından başbakan olarak atanmıştı.

    Â*

    Kaynak: AA





    Fas Başbakanı : İlişkilerimizi kıskanıyorlar Yorumları