Hizbullah'a çağrı: Hamas'ı örnek al!   Konuyu açan: Takipci   İlk Mesaj: 12-28-2012 (13:25)   Son Mesaj: 12-28-2012 (13:25)    Cevap: 0    Gösterim: 288  

    12-28-2012

    Hizbullah'a çağrı: Hamas'ı örnek al!

    Hizbullah'a çağrı: Hamas'ı örnek al!
    Hizbullah'a çağrı: Hamas'ı örnek al!

    Lübnan Cemaati Islami liderlerinden Bessam Hammud, "Hizbullah, Suriye devrimine ve zulüm gören Suriye halkına karşı tutumunu gözden geçirmelidir" dedi.

    Lübnan Cemaati Islami liderlerinden Bessam Hammud, "Hizbullah, Suriye devrimine ve zulüm gören Suriye halkına karşı tutumunu gözden geçirmelidir" dedi. Hammud, Hizbullah'ın Suriye olaylarındaki tutumunun, direnişin tarihine, başarılarına ve kahramanlıklarına karşı işlenmiş bir suç anlamına geldiğini ifade ederek, Esed rejiminin yanında yer almayı reddeden Hamas hareketinin tavrını örnek gösterdi.

    Cemaati İslami ve Hizbullah arasında görüş ayrılıkları olduğunu kaydeden Hammud, Hizbullah'ın Arap ülkelerinde meydana gelen devrimlere, özellikle de Suriye devrimine karşı aldığı siyasi ve askeri tavır nedeniyle iki grup arasındaki ayrılıkların daha da derinleştiğini belirtti. Hammud, Suriye'deki olayların Lübnan'a sıçrama ihtimaline karşı Lübnan'daki siyasi güçlerin dikkatli olmaları gerektiğini vurgulayarak, "Esed rejiminin Suriye'deki krizi Lübnan'a taşıma çabalarına karşı vatanımızı korumalıyız" diye konuştu. Direniş adı altında Lübnan'da silahların kullanılmasının kabul edilemeyeceğini söyleyen Hammud, "Hizbullah'ın ve taraftarlarının bu tür davranışlarıdirenişin imajını zedelemektedir" ifadelerini kullandı. Cemaati İslami'nin Lübnan'da muhalefetteki Müstakbel hareketiyle ilişkilerine de değinen Hammud, "Müstakbel hareketi ile Lübnan siyaseti kapsamında anlaştığımız konular olduğu gibi, ayrılığa düştüğümüz konular da var. Lübnan'da yeni hükümetin kurulması için ortak bir çabanın içerisindeyiz" dedi. Konuşmasında, Lübnan'da milli birlik arayışları çerçevesinde Türkiye örneğinin de incelenmesi çağrısında bulunan Hammud, "Türkiye tecrübesi dengeli bir Islami anlayışa örnektir" diye konuştu.

    Kaynak: AA





    Hizbullah'a çağrı: Hamas'ı örnek al! Yorumları