BeÅŸÅŸar Esed asıl ÅŸimdi ne yapacak?   Konuyu açan: Saatci   Ä°lk Mesaj: 12-26-2012 (13:29)   Son Mesaj: 12-26-2012 (13:29)    Cevap: 0    Gösterim: 295  

    12-26-2012

    Beşşar Esed asıl şimdi ne yapacak?

    Beşşar Esed asıl şimdi ne yapacak?
    Beşşar Esed asıl şimdi ne yapacak?

    Beşşar Esed'i 16 yıldır adım adım takip eden isim CIA ajanı çıktı. Suriye Dışişleri Bakanlığı eski sözcüsü ve Beşşar Esed'in sağ kolu Cihad Makdisi'nin ABD'ye kaçtığı açıklandı. Suriye Askeri Polisi'nin en üst düzey komutanı Tümgeneral Abdul Aziz Casım el Şallal da muhaliflerin safına geçti.

    Beşşar Esed'i 16 yıldır adım adım takip eden isim CIA ajanı çıktı. Suriye Dışişleri Bakanlığı eski sözcüsü ve Beşşar Esed'in sağ kolu Cihad Makdisi'nin ABD'ye kaçtığı açıklandı. Suriye Askeri Polisi'nin en üst düzey komutanı Tümgeneral Abdul Aziz Casım el Şallal da muhaliflerin safına geçti. The Guardian gazetesine göre, yıllardır Esed'le ilgili bilgileri gönderdiği Washington'dan davet alan Makdisi, CIA'nın yardımıyla 20 Kasım'da özel uçakla Washington'a gitti.

    CIA'nın her dediğini yapan Makdisi'nin 16 yıldır Esad'a en yakın olan isimlerden biri olduğu belirtildi. Makdisi, Ürdün'e kaçan Suriye eski Başbakanı Riyad Hicab'dan sonra rejim ile bağlarını koparan en yetkili isimlerden biriydi. Bu arada Makdisi'nin 18 Temmuz'da Şam'da Ulusal Güvenlik Kurulu toplantısı sırasında düzenlenen intihar saldırısında olması gereken ama özel bir görüşme nedeniyle affını istediği öğrenildi.

    O saldırıda Esed'in Savunma Bakanı Racha, eniÅŸtesi Asıf Åževket ve General Hasan Türkmani hayatını kaybetmiÅŸti.Â*

    ESED'İN ÇOK YAKININDAN EN AĞIR DARBE

    Suriye Askeri Polisi'nin en üst düzey komutanı Tümgeneral Abdul Aziz Casım el Şallal, ordunun bir cinayet ve yıkım çetesine dönüştüğünü belirterek muhaliflerin safına geçtiğini açıkladı.

    El Arabiya televizyonunda yayınlanan görüntülerde Tümgeneral Şallal, "Ben Tümgeneral Abdul Aziz Casım el Şallal, Suriye Askeri Polisi'nin komutanıyım. Rejimin ordusundan ayrıldığımı açıklıyorum. Çünkü ordu temel görevi olan ulusu koruma yolundan saptı ve cinayet ve yıkım çetelerine dönüştü" diyor.





    Beşşar Esed asıl şimdi ne yapacak? Yorumları