Netanyahu seçim kampanyasına baÅŸladı   Konuyu açan: Saatte1   Ä°lk Mesaj: 12-26-2012 (13:29)   Son Mesaj: 12-26-2012 (13:29)    Cevap: 0    Gösterim: 323  

    12-26-2012

    Netanyahu seçim kampanyasına başladı

    Netanyahu seçim kampanyasına başladı
    Netanyahu seçim kampanyasına başladı

    İsrail'de siyasi partiler, 22 Ocak'ta yapılması planlanan erken genel seçimler için kampanya çalışmalarına başladı.

    İsrail'de siyasi partiler, 22 Ocak'ta yapılması planlanan erken genel seçimler için kampanya çalışmalarına başladı. Seçime aşırı sağcı Avigdor Lieberman'ın 'Evimiz İsrail Partisi' ile ittifak halinde giren muhafazakar Likud Partisi lideri ve Başbakan Binyamin Netanyahu, kampanyasında İran ve güvenlik konularına öncelik verdi: "Seçimler öncesinde şunu belirtmeliyim ki; İsrail devleti büyük tehditlerle karşı karşıya. İran halen nükleer programında ilerleme kaydediyor, Hizbullah ve Hamas ağır silahlar ediniyor. Bölgede radikal İslam yayılıyor ve birbiri ardına rejimleri deviriyor."

    İsrail'de ekim ayındaki bütçe görüşmeleri üzerinde yaşanan anlaşmazlık nedeniyle erken seçim kararı alınmıştı.

    Bu arada İsrail İçişleri Bakanlığı, Doğu Kudüs'te 1242 yeni Yahudi yerleşim yeri inşasına onay verdi. Tel Aviv yönetimi, geçtiğimiz günlerde işgal altındaki Filistin topraklarında 5 binden fazla yeni yerleşim birimi inşa edileceğini açıklamıştı. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin Amerika Birleşik Devletleri hariç 14 üyesi, İsrail'i bu kararı dolayısıyla uyarmıştı.

    Â*

    Â*

    Â*

    Â*

    Â*

    Â*

    Â*

    Â*

    Â*

    EURONEWS





    Netanyahu seçim kampanyasına başladı Yorumları