Ä°ngiltere BaÅŸbakanı Cameron Afganistan'da   Konuyu açan: Saatci   Ä°lk Mesaj: 12-21-2012 (13:26)   Son Mesaj: 12-21-2012 (13:26)    Cevap: 0    Gösterim: 334  

    12-21-2012

    İngiltere Başbakanı Cameron Afganistan'da

    İngiltere Başbakanı Cameron Afganistan'da
    İngiltere Başbakanı Cameron Afganistan'da

    İngiltere Başbakanı David Cameron, Noel öncesi Afganistan'daki İngiliz askerlerini ziyaret etti.

    İngiltere Başbakanı David Cameron, Noel öncesi Afganistan'daki İngiliz askerlerini ziyaret etti. Güneyde bulunan ve İngiliz askerlerinin konuşlandığı Helmand vilayetindeki Bastion Kampını ziyaret eden Cameron, gelecek yıl İngiliz askerlerinin bir kısmının ülkeden ayrılmasının Afgan güçlerine güvenin göstergesi olduğunu açıkladı.

    Cameron, Afganistan'ın şu aşamadan sonra teröristlerin rahatça kol gezdiği bir ülke olmayacağını ifade ederek zaten ülkeye de bu güven ortamını sağlamak için asker yolladıklarını söyledi.

    Afgan güçlerinin beklediklerden çok daha iyi bir noktada olduğuna vurgu yapan Cameron, askerlerini geri çekmenin bir başarısızlık değil aksine Afgan güvenlik güçlerinin başarısı olduğunu belirtti.

    Â*Cameron, gezisi sırasında askerlerle masa tenisi de oynadı.

    Başbakan Cameron, dün 3 bin 800 kadar askerin 2013 sonuna kadar çekileceğini, 5 bin civarında askerinse Afganistan'daki görevini sürdüreceğini duyurmuştu.

    2001'den bu yana ülkede 395'i çatışmalarda olmak üzere toplam 438 İngiliz askeri hayatını kaybetmişti.

    AA





    İngiltere Başbakanı Cameron Afganistan'da Yorumları