KKTC karanlığa gömüldü!   Konuyu açan: Saatte1   İlk Mesaj: 12-19-2012 (13:30)   Son Mesaj: 12-19-2012 (13:30)    Cevap: 0    Gösterim: 349  

    12-19-2012

    KKTC karanlığa gömüldü!

    KKTC karanlığa gömüldü!
    KKTC karanlığa gömüldü!

    KKTC'de, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN), Girne ve Gazimağusa'daki bazı devlet dairelerinin elektriğini borcu nedeniyle kesti.

    KKTC'de, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN), Girne ve Gazimağusa'daki bazı devlet dairelerinin elektriğini borcu nedeniyle kesti. Ülke genelindeki sokak lambalarının yüzde 70'i de belediyelerin borçları nedeniyle kapatıldı.

    Türk Ajansı-Kıbrıs'ın sendika yetkililerine dayandırdığı habere göre, Girne'de 20 Temmuz Stadı, Limanlar Dairesi, Girne Kaymakamlığı, Sosyal Hizmetler Dairesi, Çalışma Dairesi, Çevre Koruma Dairesi, Hirondel Çemberi ve Milli Arşiv'in; Gazimağusa'da ise Tapu Dairesi ile Gelir ve Vergi Dairesi'nin elektrikleri borçları nedeniyle kesildi.

    Borcu olan devlet dairelerinin elektriklerini kesmeye devam ettiklerini söyleyen EL-SEN Başkanı Çağlayan Cesurer, "Dün de söyledik. Biz görevimizi yapıyoruz. Ama bu suçsa, suç işlemeye devam edeceğiz. Nasıl borcundan dolayı vatandaşın elektriği kesiliyorsa, devlete de keseceğiz. Sayın bakan 'çalışanlar yapmıyor' demişti. Biz görevimizi yapıyoruz. Herkese uygulanan neyse, devlete de o uygulanmalı" diye konuştu.

    Cesurer, borcunu ödeyenlerin yasal prosedür içinde elektriğinin yeniden bağlanacağını kaydetti.

    Sendikanın dün Maliye Bakanlığı'nın elektriğini kesme girişimi polis engeline takılmıştı.

    Kaynak: AA





    KKTC karanlığa gömüldü! Yorumları