Türkiye'den uzanan el ile hayata tutunuyorlar   Konuyu açan: Tavanarasi   İlk Mesaj: 12-19-2012 (13:26)   Son Mesaj: 12-19-2012 (13:26)    Cevap: 0    Gösterim: 286  

    12-19-2012

    Türkiye'den uzanan el ile hayata tutunuyorlar

    Türkiye'den uzanan el ile hayata tutunuyorlar
    Türkiye'den uzanan el ile hayata tutunuyorlar

    Tel Abyad'da evlerini kaybeden ve bir okul binasında yaşamını sürdüren 300 kişi, Türkiye'den gelen yardım malzemeleriyle hayata tutunuyor

    Tel Abyad'da evlerini kaybeden ve bir okul binasında yaşamını sürdüren 300 kişi, Türkiye'den gelen yardım malzemeleriyle hayata tutunuyor Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinin sınır komşusu Tel Abyad, eylül ayında şiddetli çatışmaların ardından Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) denetimine geçti. Ardından birkaç kez hava saldırısına maruz kalan ilçede çok sayıda ev ve iş yeri yıkıldı. Bazı aileler ise bombardıman nedeniyle canlarını kurtarmak için ülkesini terk edip Türkiye'deki akrabalarının yanına ya da çadır kentlere yerleşmek zorunda kaldı.

    Aradan geçen sürede ülkesine geri dönen ya da çatışmalar esnasında yaşadığı bölgeyi terk edemeyen aileler ise kışın etkisini göstermeye başlamasıyla birlikte ilçedeki bir okul binasında yerleşti. Çoğunluğunu kadın, yaşlı ve çocukların oluşturduğu 300 kişi, sınıflarda gruplar halinde bir arada kalıyor.

    Türkiye'deki yardım kuruluşlarının gönderdiği insani yardım malzemeleriyle hayata tutunan ailelerin yaşadıkları, ülkedeki savaşın acısını gözler önüne seriyor. Bugüne kadar ısınma gereçleri dahil bütün ihtiyaçları hayırseverler tarafından karşılanan Suriyelilerin yüzü, Türkiye'den gönderilen yardımlarla gülüyor.

    Kaynak: AA





    Türkiye'den uzanan el ile hayata tutunuyorlar Yorumları