Üç asırdır tehdit altındayız   Konuyu açan: Takipci   İlk Mesaj: 12-17-2012 (13:27)   Son Mesaj: 12-17-2012 (13:27)    Cevap: 0    Gösterim: 329  

    12-17-2012

    Üç asırdır tehdit altındayız

    Üç asırdır tehdit altındayız
    Üç asırdır tehdit altındayız

    Üç asırdır kimyasal silah tehdidi altında olan insanlık, son 20 yıldır bu silahları yasaklamaya çalışıyor.

    Üç asırdır kimyasal silah tehdidi altında olan insanlık, son 20 yıldır bu silahları yasaklamaya çalışıyor. Dünyada ilk kimyasal silah 1675'te Fransa ile Almanya arasındaki savaşta kullanıldı. Savaşın sonunda imzalanan Strasbourg Antlaşması savaşta zehirli mermi kullanılmasını yasaklamayı amaçlayan ilk uluslararası anlaşma olarak tarihe geçti.

    Bu silahların yasaklanması için yaklaşık bir asırdır çaba harcanıyor. Son 20 yıldır ise uluslararası girişimler yoğunlaştı. Buna karşın aralarında Suriye'nin de olduğu 6 devlet sözlemeye imza koymaktan kaçınırken, İsrail de imzacı taraf olmasına rağmen sözleşmeyi yürürlüğe koymayan iki devletten biri.

    Uluslararası otorite niteliğindeki Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütünün Genel Direktörü Ahmet Üzümcü, ''İsrail kimyasal silahlar olsun, nükleer silahlar olsun meseleye bölgesel güvenlik açısından baktığını söylüyor'' dedi.

    Kaynak: AA





    Üç asırdır tehdit altındayız Yorumları