Mursi'nin memleketinde yüzde 95 'evet' oyu   Konuyu açan: Takipci   İlk Mesaj: 12-16-2012 (13:25)   Son Mesaj: 12-16-2012 (13:25)    Cevap: 0    Gösterim: 328  

    12-16-2012

    Mursi'nin memleketinde yüzde 95 'evet' oyu

    Mursi'nin memleketinde yüzde 95 'evet' oyu
    Mursi'nin memleketinde yüzde 95 'evet' oyu

    Mısır'da ilk turu dün yapılan anayasa referandumunda katılım oranının yüzde 38 olarak gerçekleştiği bildirildi.

    Mısır'da ilk turu dün yapılan anayasa referandumunda katılım oranının yüzde 38 olarak gerçekleştiği bildirildi. AA muhabirinin Yüksek Seçim Kurulu kaynaklarından aldığı bilgiye göre referandumun ilk turunda, 25 milyon 836 bin kayıtlı seçmenden 8 milyon 176 bini sandık başına gitti.

    Bu rakam, 2011 Mart ayında, o dönemde iktidarda bulunan Yüksek Askeri Konsey'in anayasal düzenlemelerle ilgili referanduma katılım oranının gerisinde kaldı. Sözkonusu halkoylamasında oran yüzde 41 olarak gerçekleşmişti. Referanduma katılım oranının, son cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerinde sırasıyla yüzde 50 ve 60 olarak gerçekleşen oranların da gerisinde kaldığı ifade edildi.

    -Mursi'nin memleketinde anayasaya destek-

    Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin doğum yeri Şarkiye ilindeki el-Adve bölgesinden, yeni anayasaya güçlü destek çıktı.

    Seçmenlerin yüzde 95'i yeni anayasa lehine oy kullanırken, 'hayır' oyu verenlerin sayısı yüzde 5'te kaldı.

    AA muhabirinin edindiği bilgiye göre seçim bölgesindeki 1407 seçmen yeni anayasaya ''evet'' dedi. 93 seçmen ise 'hayır' oyu kullandı.

    -İhvan'dan Mısır halkına kutlama-

    Müslüman Kardeşler Teşkilatı, anayasa referandumunun ilk turunda resmi olmayan sonuçlara göre 'evet' oyu çıkmasının ardından Mısır halkına yönelik kutlama mesajı yayımladı.

    Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın Kahire Sorumlusu ve Şura Meclisi Üyesi Kerim Rıdvan, açıklanan ilk sonuçların, açık bir 'evet'e işaret ettiğini belirterek, Mısır halkının kararlılık ve yurtseverlikle tarih yazmaya devam ettiğini ifade etti.

    İlk tura göre Mısırlılar 'Evet' dedi Mısır'da dün ilk turu yapılan anayasa referandumunun resmi olmayan ilk sonuçlarına göre 'evet' oyları, 'hayır' oylarından fazla çıktı.

    Kaynak: AA





    Mursi'nin memleketinde yüzde 95 'evet' oyu Yorumları