Hürriyet ve Adalet Partisi sonuçlardan memnun   Konuyu açan: Sasha   İlk Mesaj: 12-16-2012 (13:29)   Son Mesaj: 12-16-2012 (13:29)    Cevap: 0    Gösterim: 370  

    12-16-2012

    Hürriyet ve Adalet Partisi sonuçlardan memnun

    Hürriyet ve Adalet Partisi sonuçlardan memnun
    Hürriyet ve Adalet Partisi sonuçlardan memnun

    Mısır'da dün ilk turu yapılan anayasa referandumunun resmi olmayan sonuçlarının açıklanmasının ardından Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) bir kutlama mesajı yayımladı.

    Mısır'da dün ilk turu yapılan anayasa referandumunun resmi olmayan sonuçlarının açıklanmasının ardından Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) bir kutlama mesajı yayımladı. Liberal ve sol muhalefeti bir araya getiren Ulusal Kurtuluş Cephesi'nden (UKC) ise henüz bir açıklama yapılmadı.

    HAP'ın seçim bürosundan yapılan açıklamada, resmi olmayan sonuçlara göre halk oylamasında yüzde 56,5 'evet', yüzde 43,5 'hayır' oyu çıktığı belirtildi.

    Referandumla icra edilen demokrasinin, Mısır halkının bilinci ve iradesinin göstergesi olduğuna işaret edilen açıklamada, halkın, siyasi ve anayasal istikrarın sağlanmasına yönelik kararlılığını da ortaya koyduğu kaydedildi. Açıklamada, referanduma gölge düşürmeye çalışan bütün girişimlere karşın halk oylamasının, yargı, basın, yerel ve uluslararası gözlemcilerin gözetiminde büyük bir şeffaflık içinde gerçekleştirildiği vurgulandı.

    Referandumda 'hayır' oyu kullanılması için kampanya yapan UKC'den ise sonuçlara ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

    İlk tura göre Mısırlılar 'Evet' dedi Mısır'da dün ilk turu yapılan anayasa referandumunun resmi olmayan ilk sonuçlarına göre 'evet' oyları, 'hayır' oylarından fazla çıktı.

    Kaynak: AA





    Hürriyet ve Adalet Partisi sonuçlardan memnun Yorumları