İsrail'in Filistin topraklarını bölme planı   Konuyu açan: Tavanarasi   İlk Mesaj: 12-15-2012 (13:29)   Son Mesaj: 12-15-2012 (13:29)    Cevap: 0    Gösterim: 433  

    12-15-2012

    İsrail'in Filistin topraklarını bölme planı

    İsrail'in Filistin topraklarını bölme planı
    İsrail'in Filistin topraklarını bölme planı

    İsrail ''Maaleh Adumim''de kuracağı yeni yerleşimlerle Doğu Kudüs'ü, Filistin hakimiyetinde olan Batı Şeria'dan fiilen koparmayı hedefliyor.

    İsrail ''Maaleh Adumim''de kuracağı yeni yerleşimlerle Doğu Kudüs'ü, Filistin hakimiyetinde olan Batı Şeria'dan fiilen koparmayı hedefliyor. İsrail'in, E-1 bölgesi olarak bilinen ve 'Kızıl Tepeler' anlamına gelen ''Maaleh Adumim'' ismini verdiği bölge, Tevrat'ta aynı adla anılıyor. Yahudiler, Tevrat hükümleri gereğince, bu bölgede yerleşim birimi kurmanın, kendilerinin hakkı olduğuna inanıyor.

    Filistin devleti olarak tanımlanan ve sınırları 1967'de çizilen, başkenti Doğu Kudüs olan topraklar, İsrail'i en çok tedirgin eden unsur olarak kabul ediliyor. İsrail, Filistin'in BM'de ''üye olmayan gözlemci devlet'' statüsü kazanmasının ardından aceleyle aldığı yeni konut inşası projesi ile Doğu Kudüs'ü Filistin hakimiyetinde olan Batı Şeria'dan fiili olarak koparmayı hedefliyor.

    Projenin uygulanması halinde, Kudüs'ün Yahudileştirilmesinde çok önemli bir adım atılmış olacak.

    Öte yandan İsrail, tüm itirazlara rağmen son 30 yılda 505 bin Yahudi yerleşimciyi Doğu Kudüs'e yerleştirdi.

    Kaynak: AA





    İsrail'in Filistin topraklarını bölme planı Yorumları