Maliki: Amaç Hristiyanları göç ettirmekti   Konuyu açan: Sasha   Ä°lk Mesaj: 12-15-2012 (13:25)   Son Mesaj: 12-15-2012 (13:25)    Cevap: 0    Gösterim: 358  

    12-15-2012

    Maliki: Amaç Hristiyanları göç ettirmekti

    Maliki: Amaç Hristiyanları göç ettirmekti
    Maliki: Amaç Hristiyanları göç ettirmekti

    Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, Irak'ta kiliselere ve Hristiyanlar'a yönelik düzenlenen saldırıların amacının Hristiyanları Irak'tan göç ettirmek olduğunu belirtti.

    Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, Irak'ta kiliselere ve Hristiyanlar'a yönelik düzenlenen saldırıların amacının Hristiyanları Irak'tan göç ettirmek olduğunu belirtti. Maliki, 31 Ekim 2010'da silahlı bir grubun baskınına uğrayan ve tahrip olan Bağdat'taki Süryani Seyyidit en-Necat Katolik Kilisesi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, ''Müslümanlarla Hristiyanlar Irak şemsiyesi altında birlik olmuştur.

    Terörün amacı Hristiyanları Irak'tan göç ettirmekti ve bu amaç boÅŸa çıktı'' dedi. Â*Maliki, terörün Iraklılar arasında ayırım yapmadığını, saldırıların kutsal yerleri, bilim adamlarını, Sünniler'i, Åžiiler'i ve Hristiyanları hedef aldığını kaydetti.Irak'ta herkesin terörün hedefi olduÄŸunun altını çizen Maliki, ÅŸunları söyledi:''Åžerefli her Iraklı terörün hedefidir. Åžerefli ve masum her Iraklı, müesseseler ve binalar terörün hedefidir. Bundan dolayı, Irak halkının ÅŸu kesimi ya da bu ırkı terörün hedefi oldu denmesini istemiyoruz. Herkes hedef alındı.

    Irak'ta herkes teröre karşı dik ve ÅŸerefli bir duruÅŸ sergiledi.'' Â*Bu arada, 31 Ekim 2010'da bir ayin sırasında uÄŸradığı saldırıda tahrip olan kilisenin onarımı tamamlandıktan sonra düzenlenen açılış töreninde hayatlarını kaybedenler anılarak, Irak ve barış için dua edildi. Terörün lanetlendiÄŸi törene devlet yetkilileri, yabancı misyon temsilcileri, Müslüman ve Hristiyan din adamları katıldı. Törene katılanlar, insanlık, barış ve Irak için iyi dileklerde bulundu.

    Katılımcılardan, Antakya Katolik Süryanileri PatriÄŸi Agnatios 3'üncü Yusuf Yunan, ''Bu ÅŸahit ve ÅŸehit kilisenin tekrar açılışına katılmak için geldik. Bu açılış, tüm alakamızı hak eden Irak'ın imarında önemli bir adım olmasını Allah'tan niyaz ederim. Irak, kadın, erkek tüm evlatlarıyla herkesin övünç kaynağı olacak medeni bir geleceÄŸi inÅŸa etmeye baÅŸlar inÅŸallah'' dedi. Â*BaÄŸdat'ın Kerrade semtini 31 Ekim'de basan silahlı bir grup, Irak güvenlik güçleriyle çatışmaya girdikten kısa bir süre sonra yakında bulunan Seyyidit en-Necat Süryani Katolik Kilisesi'ne girerek ayine katılan insanları rehin almıştı. Çıkan çatışmada ve saldırganların üzerlerindeki patlayıcıları patlatması sonucu aralarında kadın, çocuk ve 2 rahibin bulunduÄŸu toplam 47 Hristiyan ölmüştü.

    Kaynak: AA





    Maliki: Amaç Hristiyanları göç ettirmekti Yorumları