Filistinli gruplardan uzlaşı mesajı   Konuyu açan: Takipci   İlk Mesaj: 12-14-2012 (13:27)   Son Mesaj: 12-14-2012 (13:27)    Cevap: 0    Gösterim: 338  

    12-14-2012

    Filistinli gruplardan uzlaşı mesajı

    Filistinli gruplardan uzlaşı mesajı
    Filistinli gruplardan uzlaşı mesajı

    Hamas'ın beş yıldan bu yana ilk defa Nablus'ta düzenlediği 25. yıl dönümü kutlamalarına katılan Hamas ve Fetih'in de aralarında bulunduğu Filistinli gruplar, uzlaşı mesajı verdi.

    Hamas'ın beş yıldan bu yana ilk defa Nablus'ta düzenlediği 25. yıl dönümü kutlamalarına katılan Hamas ve Fetih'in de aralarında bulunduğu Filistinli gruplar, uzlaşı mesajı verdi. Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı ve Batı Şeria'da beş seneden bu yana ilk defa düzenlenen kutlamaya, Hamas'a bağlı Filistinli grupların yanısıra Fetih yanlısı grupların da katıldığı bildirildi.

    Fetih Hareketi Devrim Konseyi Genel Sekreteri Emin Makbul, konuşmasında ''Hamas ve Fetih arasındaki ayrılığa son verip, uzlaşma sağlanması zorunludur'' dedi.

    Kahire'de uzlaşı toplantısı

    Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas ve Hamas'ın siyasi büro şefi Halid Meşal'in daveti üzerine Filistinli gruplar arasında Kahire'de yapılacak toplantıya da değinen Makbul, ''Bu toplantı, Müslüman ve Arap kardeşlerimizin bizden istedikleri birliğe şahitlik eden tarihi bir gün olacak'' yorumunu yaptı.

    ''Bu günler, Hamas ile Fetih arasındaki ayrılık sayfasının kapanacağı güne en yakın zamanlar'' diyen Makbul, İsrail karşısında Batı Şeria ile Gazze birliğinin birlikte mücadele edebileceğini kaydetti.

    Makbul, bu tür uzlaşı adımlarının, genel ve yerel seçimlerde sandık başında yaşanacak karşılıklı muhabbetle oluşan rekabetin güzel başlangıçlar olduğunu belirtti.

    Çifte zafer

    Genel Sekreter Makbul, ''Filistin halkı, İsrail saldırıları karşısında Gazze'de meydan zaferi yaşarken, BM'de de üye olmayan gözlemci devlet statüsüyle de siyasi zafer yaşıyor'' değerlendirmesinde bulundu.

    Yasama Konseyi Başkan Yardımcısı Hamas'lı Hüsni el-Bureyni ise ''İsrail saldırıları karşısında Gazze'de kazanılan zafer de, BM'de elde edilen siyasi başarı da ancak Filistin halkı arasında sağlanan birlik ve beraberlikle mümkün olmuştur'' ifadelerini kullandı.

    ''Tarihini inkar etmeyen Hamas'ın meselesi, diğer Filistinli gruplarla aynıdır'' diyen Bureyni, İsrail hapishanelerindeki Filistinli esirlerin, Hamas'ın öncelikli konuları arasında yer aldığını sözlerine ekledi.

    Kaynak: AA





    Filistinli gruplardan uzlaşı mesajı Yorumları