Mısır'da gerginliÄŸi bitirmek için toplanıyorlar   Konuyu açan: Saatci   Ä°lk Mesaj: 12-12-2012 (13:29)   Son Mesaj: 12-12-2012 (13:29)    Cevap: 0    Gösterim: 363  

    12-12-2012

    Mısır'da gerginliği bitirmek için toplanıyorlar

    Mısır'da gerginliği bitirmek için toplanıyorlar
    Mısır'da gerginliği bitirmek için toplanıyorlar

    Mısır Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi'nin, Mısır'daki siyasi, dini ve kültürel kesimleri 'birlik mesajı' verme amacıyla bu gün toplantıya davet ettiği bildirildi.

    Mısır Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi'nin, Mısır'daki siyasi, dini ve kültürel kesimleri 'birlik mesajı' verme amacıyla bu gün toplantıya davet ettiÄŸi bildirildi. Savunma Bakanı ve Genelkurmay BaÅŸkanı Sisi devlet televizyonunda yaptığı açıklamada toplantının, siyasi diyalog ve anayasa referandumu ile ilgili olmadığını, Mısırlıların bir araya toplanmasının hedeflendiÄŸini kaydetti. Â*

    Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Yasir Ali, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda gerçekleştirilecek toplantıya katılacağını belirtti.

    Sözcü Ali AA muhabirine yaptığı açıklamada, davetin sosyal yönlü olduğu, ulusal birlik mesajı verilmesi hedeflendiği ve siyasal anlamda ulusal diyalog çağrısı olmadığını vurguladı.

    Öte yandan Kongre Partisi lideri Amr Musa, Sisi'nin davetini memnuniyetle karşıladığını, davetin olumlu bir adım olduğunu, tüm siyasi kesimlere yöneltildiği için kendileri tarafından da kabul gördüğünü ifade etti.

    AA





    Mısır'da gerginliği bitirmek için toplanıyorlar Yorumları