Ban Ki Mun'dan Kuzey Kore'ye tepki   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 12-12-2012 (13:25)   Son Mesaj: 12-12-2012 (13:25)    Cevap: 0    Gösterim: 330  

    12-12-2012

    Ban Ki Mun'dan Kuzey Kore'ye tepki

    Ban Ki Mun'dan Kuzey Kore'ye tepki
    Ban Ki Mun'dan Kuzey Kore'ye tepki

    Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Kuzey Kore'nin uzun menzilli füze denemesine tepki gösterdi.

    Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Kuzey Kore'nin uzun menzilli füze denemesine tepki gösterdi. BM Genel Sekreter sözcülüğü tarafından yapılan açıklamada, ''Genel Sekreter, Kuzey Kore tarafından gerçekleştirilen füze denemesini esefle karşılamıştır. Bu denemenin uluslararası toplumun güçlü birlik çağrısına açıkça meydan okuması daha fazla üzüntü sebebidir'' denildi.

    Kuzey Kore'nin uzun menzilli füze denemesinin, BM Güvenlik Konseyi'nin 1874 sayılı kararını ihlal ettiği belirtilen açıklamada, Genel Sekreter Ban, Pyongyang yönetimine, bu tür denemelerden ziyade komşuları ile iyi geçinerek halkının yaşam kalitesini yükseltmesi yönünde tavsiyede bulundu.

    Genel Sekreter Ban'ın yazılı açıklamasında ayrıca, bu provokatif eylemin bölgede barış ve istikrar üzerinde yaratabileceği olumsuz sonuçlar konusunda duyduğu endişe dile getirildi.

    Sözcülük ofisi, Genel Sekreterin ilgili hükümetler ile yakın temas içinde olduğunu ve bu yakın ilişkilerini Kore yarımadasına barış ve istikrarın gelmesi yolunda çaba göstermek için kullanma kararlılığını teyit etti.

    Kaynak: AA





    Ban Ki Mun'dan Kuzey Kore'ye tepki Yorumları