Şimdi de Mursi taraftarları sokaklarda   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 12-12-2012 (13:25)   Son Mesaj: 12-12-2012 (13:25)    Cevap: 0    Gösterim: 347  

    12-12-2012

    Şimdi de Mursi taraftarları sokaklarda

    Şimdi de Mursi taraftarları sokaklarda
    Şimdi de Mursi taraftarları sokaklarda

    Mısır'ın başkenti Kahire'de dün toplanan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi taraftarları yürüyüş yaptı ve Mursi'ye destek çıktı.

    Mısır'ın başkenti Kahire'de dün toplanan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi taraftarları yürüyüş yaptı ve Mursi'ye destek çıktı. VİDEO İÇİN TIKLAYIN Mısır'da Cumhurbaşkanı Mursi karşıtı gösteriler devam ederken, Mursi taraftarları da dün meydanlara indi. Mursi taraftarları Kahire sokaklarında yürüyüş düzenlerken, Cumhurbaşkanına destek çıktı. Muhalifler Mursi'nin sadece Müslüman Kardeşler'in çıkarlarına önem verdiğini, halkı ise unuttuğunu savunuyor. Taraftarları ise Mursi'ye muhalif olanların liberal ve laik görüşlü kesim ile Hıristiyanlar olduğunu söylüyor.

    Kahire'deki Rabaa El Edeveya camisi yakınında dün akşama doğru toplanan Mursi taraftarlarından Muhammed Khalafallah, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, muhaliflerin isteklerinin belirsiz olduğunu söyledi. Demokrasi isteyen ancak referandum istemeyen muhalifleri anlayamadığını ifade eden Khalafallah, referanduma katılarak hayır oyu kullanabileceklerini hatırlatıyor.

    Başka bir Mursi taraftarı Cemel Cabir ise devrimden sonraki maaşının 3 kat arttığını ifade ederek, muhaliflerin Mursi'ye çalışma fırsatı vermediğini söyledi. Göstericilerden Muhammed Elsaad ise referanduma gideceğini ve oyunu kullanacağını dile getiriyor.

    Mısır'da anayasa referandumunun 15 Aralık'ta yapılması planlanıyor.

    Kaynak: CİHAN





    Şimdi de Mursi taraftarları sokaklarda Yorumları