Sınırda Kürt-Arap savaşına hazırlık mı?   Konuyu açan: Takipci   İlk Mesaj: 12-11-2012 (13:29)   Son Mesaj: 12-11-2012 (13:29)    Cevap: 0    Gösterim: 328  

    12-11-2012

    Sınırda Kürt-Arap savaşına hazırlık mı?

    Sınırda Kürt-Arap savaşına hazırlık mı?
    Sınırda Kürt-Arap savaşına hazırlık mı?

    Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, Kerkük'e 20 kilometre mesafede konuşlanan Peşmerge güçlerini denetleyerek moral verdi. Bu ziyaret savaş yorumlarını da beraberinde getirdi.

    Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, Kerkük'e 20 kilometre mesafede konuşlanan Peşmerge güçlerini denetleyerek moral verdi. Bu ziyaret savaş yorumlarını da beraberinde getirdi. VİDEO İÇİN TIKLAYIN Merkezi Bağdat hükümeti ile Kürt Bölgesel Yönetimi arasında ‘askeri görev alanı yetkisi' nedeniyle başlayan gerginliğin devam etmesi üzerine Kerkük'e Peşmerge gönderen Erbil, Irak Ordusu bünyesinde faaliyet gösteren Dicle Askeri Operasyon Gücü'nün kuzeyden çekilmesini istiyor.

    Mesud Barzani'ye ziyaretinde Perşmerge Bakanı Cafer Mustafa, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi istihbaratı Parastin'nin başkanı ve oğlu Mansur Barzani de eşlik etti. Barzani ve beraberindekiler, 1. Savunma Birliği'nin konuşlandığı Kerkük'ün Leylan bölgesine giderek Peşmerge birliklerini denetledi.

    Yoğun güvelik önlemleri altında gerçekleşen ziyarette Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Barzani, askeri birlikleri denetledikten sonra mevzilerde eline dürbün alarak mevzileri inceledi.

    Barzani, bölgede Perşmerge'nin aldığı rolün önemine dikkat çekerek, " Her zaman şiddetin karşısında olduk. Sorunların tek çözüm yolunun diyalog olduğunu savunuyoruz. Bölgede Kürt -Arap savaşının karşısında olduğumuzu belirtmek isterim" dedi.

    Bağdat tarafından Kerkük bölgesine gönderilen Dicle Askeri Operasyon Gücü, bölgede tansiyonu bir anda yükseltti. ABD'nin de devreye girmesiyle taraflar, askerleri krizden önceki mevzilere çekme konusunda anlaştı. Anlaşmanın Irak Başbakanı Nuri el Maliki tarafından imzalanmaması üzerine taraflar arasındaki gerginlik yeniden başladı.

    Dicle Askeri Operasyon Gücü, devril lider Saddam Hüseyin'in askerinin de aralarında olduğu sadece Şii Araplardan oluşuyor. Başta Kürt bölgesi olmak üzere Irak'taki diğer etnik unsurlar, milli bir ordunun belli bir ırktan ve mezhepten oluşturulamayacağını savunuyor.





    Sınırda Kürt-Arap savaşına hazırlık mı? Yorumları