Muhalifler üzerine operasyon: 95 ölü   Konuyu açan: Takipci   İlk Mesaj: 12-10-2012 (13:28)   Son Mesaj: 12-10-2012 (13:28)    Cevap: 0    Gösterim: 354  

    12-10-2012

    Muhalifler üzerine operasyon: 95 ölü

    Muhalifler üzerine operasyon: 95 ölü
    Muhalifler üzerine operasyon: 95 ölü

    Suriye'de Beşşar Esed'e bağlı ordu birliklerinin muhaliflerin yoğun olduğu kentlerde ağır silahlarla düzenlediği operasyonlar sonucu ölü sayısının 95'e yükseldiği bildirildi.

    Suriye'de Beşşar Esed'e bağlı ordu birliklerinin muhaliflerin yoğun olduğu kentlerde ağır silahlarla düzenlediği operasyonlar sonucu ölü sayısının 95'e yükseldiği bildirildi. Merkezi Londra'da bulunan Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), güvenlik güçlerinin hava destekli olarak başkent Şam'ın Mazamiye, Daraya, Sabka, Aseli, Hacer'ul Esved, Kalamun ve Doğu Guta bölgelerine gerçekleştirdiği operasyonlarda 36 kişinin yaşamını yitirdiğini belirtti.

    Şam'ın Kadem bölgesinde Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile Esed rejimine bağlı birliklerin çatıştığını aktaran SNHR, Halep'te 25, İdlib'te 21, Dera'da 6, Deyru'z Zor'da 5 ve Humus'ta 2 olmak üzere ülke genelindeki olaylarda ölü sayısının 95'e çıktığını duyurdu.

    Bu arada, muhalif İslam Tugayı'nın doğu Guta bölgesindeki bir askeri birliğe saldırarak bir uçaksavarı ve çok sayıda askeri mühimmatı ele geçirdiğini belirten Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), kentin Midan semtindeki Aişe Sıdıka Okulu'nun yakınına bırakılan bir bombanın infilak etmesi sonucu maddi hasarın oluştuğunu bildirdi.

    Savaş uçaklarının Şam'ın Tedamun bölgesini bombalaması sonucu onlarca evin yıkıldığını açıklayan SRGC, bölgede halkın bazı temel gıda maddeleri ve yakacak mazot bulmakta sıkıntı çektiğini kaydetti.

    Öte yandan, Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin çeşitli kentlerde gerçekleştirdiği operasyonlarda çok sayıda silahlı grubu etkisiz hale getirdiği öne sürüldü.

    Kaynak: AA





    Muhalifler üzerine operasyon: 95 ölü Yorumları