Japonya'da 7.3 ÅŸiddetinde deprem! VÄ°DEO   Konuyu açan: Saatte1   Ä°lk Mesaj: 12-07-2012 (13:29)   Son Mesaj: 12-07-2012 (13:29)    Cevap: 0    Gösterim: 328  

    12-07-2012

    Japonya'da 7.3 ÅŸiddetinde deprem! VÄ°DEO

    Japonya'da 7.3 ÅŸiddetinde deprem! VÄ°DEO
    Japonya'da 7.3 ÅŸiddetinde deprem! VÄ°DEO

    Japonya'da 7.3 şiddetinde deprem oldu. Depremin ülkenin Doğu Kıyısı açıklarında meydana geldiği bildirildi.

    Japonya'da 7.3 ÅŸiddetinde deprem oldu. Depremin ülkenin DoÄŸu Kıyısı açıklarında meydana geldiÄŸi bildirildi. VÄ°DEO İÇİN TIKLAYIN Â*Japonya'da meydana gelen depremin büyüklüğü 7,3 olarak açıklandı.

    Japonya Meteoroloji Kurumu, depremin ülkenin kuzeydoğu açıklarında, Büyük Okyanus'un 10 kilometre dibinde meydana geldiğini ve hemen tsunami uyarısında bulunulduğunu duyurdu.

    Ülkenin birçok bölgesinde hissedilen depremin merkez üssüne yüzlerce kilometre uzakta bulunan başkent Tokyo'da da binaların birkaç dakika sallandığı bildirildi.

    Televizyon, nükleer santrallerin bulunduğu bölgede anormalliğe rastlanmadığını belirtti.

    Merkezi ABD'nin Hawaii bölgesinde bulunan Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi, Büyük Okyanus'taki diğer ülkeler için tsunami uyarısında bulunulmasına gerek duyulmadığını açıkladı.

    Ülkenin kuzeydoğu kıyısında dalgaların 2 metreyi bulabileceği belirtildi.

    Daha önce, depremin büyüklüğünün 7,4 olduğu açıklanmıştı.

    Tsunami uyarıları kaldırıldı

    Japonya'nın kuzeydoğusunda meydana gelen 7,3 büyüklüğündeki depremden sonra yapılan tsunami uyarıları kaldırıldı.

    Japonya Meteoroloji Kurumu, depremden sonra yaptığı tsunami uyarılarını kaldırırken, AFP ajansı, depremde 9 kişinin yaralandığını duyurdu.

    Kurum daha önce Büyük Okyanus'un 10 kilometre dibinde, yerel saatle 17.18'de meydana gelen depremden sonra İşinomaki kenti kıyılarına bir metre yüksekliğinde dalgaların vurduğunu açıklamıştı.

    Â*



    Japonlara 'Yükseklere çıkın' çağrısı Japonya'nın kuzeydoğusunda meydana gelen 7,3 büyüklüğündeki depremden sonra bölge kıyılarına bir metre yüksekliğinde dalgaların vurduğu bildirildi.





    Japonya'da 7.3 şiddetinde deprem! VİDEO Yorumları