Mısır'da isyan büyüyor: 5 ölü 446 yaralı   Konuyu açan: Gündemci   Ä°lk Mesaj: 12-06-2012 (13:26)   Son Mesaj: 12-06-2012 (13:26)    Cevap: 0    Gösterim: 362  

    12-06-2012

    Mısır'da isyan büyüyor: 5 ölü 446 yaralı

    Mısır'da isyan büyüyor: 5 ölü 446 yaralı
    Mısır'da isyan büyüyor: 5 ölü 446 yaralı

    Kahire'de Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi yanlıları ile muhalifler arasında çıkan çatışmalarda Mısır basını 5 kişinin öldüğünü, 446 kişinin de yaralandığını duyurdu.

    Kahire'de CumhurbaÅŸkanlığı Sarayı önünde CumhurbaÅŸkanı Muhammed Mursi yanlıları ile muhalifler arasında çıkan çatışmalarda Mısır basını 5 kiÅŸinin öldüğünü, 446 kiÅŸinin de yaralandığını duyurdu. GALERÄ° İÇİN TIKLAYIN Kahire'de dün CumhurbaÅŸkanlığı Sarayı önünde toplanan CumhurbaÅŸkanı Muhammed Mursi muhaliflerine karşı bugün de Mursi yanlıları aynı bölgede toplandı. Mursi yanlıları ile karşıtları arasında CumhurbaÅŸkanlığı sarayı önünde çıkan çatışmalardaÂ*5 gösterici ölürken, 446 kiÅŸi de yaralandı.

    Cumhurbaşkanlığı Sarayının bulunduğu Mergani caddesini dolduran Mursi taraftarları ile alana gelen muhalifler arasında çıkan çatışmada Roksi Meydanı savaş alanına döndü.

    Göstericiler birbirini taÅŸ yaÄŸmuruna tutarken, alanda polis olaylara müdahale etmekte güçlük yaÅŸadı. Mergani caddesi'nde iki grup çatışmaya baÅŸlarken, Muhalifler, ellerindeki biber gazı ve moltof kokteylleri ile hükümet yanlılarına saldırırken, çöp kutularını da ateÅŸe verdi. Olayların ilk baÅŸladığı andan itibaren bölgede bulunan DoÄŸan Haber Ajansı Kahire temsilcisi olayları an ve an görüntüledi. Margani caddesinde baÅŸlayan çatışmalar, Roksi meydanına taÅŸtı. Roksi meydanında yüzlerce muhalif ile hükümet yanlısı taÅŸlar ve sopalarla birbirlerine girdi. Göstericiler atılan taÅŸlardan korunmak için, karton kutuları ve demirleri barikat olarak kullanırken, çatışmların yaÅŸandığı bölgede bulunan onlarca araç zarar gördü.Â*

    Güvenlik kaynakları, çıkan çatışmalarda 4 kişinin gerçek mermiyle vurulma sonucu, 1 kişinin ise göğsüne isabet eden havai fişek sebebiyle öldüğünü, yaralananlar arasında 35 güvenlik görevlisinin bulunduğunu aktardı.

    Müslüman Kardeşler teşkilatından yapılan açıklamada ise hayatını kaybeden göstericilerin Mursi destekçileri olduğu, saldırıyı 'baltacı' olarak bilinen gurupların gerçekleştirdiği ileri sürüldü.

    Muhalefet, Mursi destekçilerini aynı bölgede gösteri yaparak çatışmaya sebep olmakla suçlarken, Mursi'nin destekçileri, göstericilerin bir kısmını 'devrim karşıtı' olmak ve referandumu engellemekle suçluyor.

    İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada ise çatışmaların başlamasına neden olan göstericilerden 32 kişinin tutuklandığı, olaylarla ilgili soruşturmanın devam ettiği kaydedildi.

    Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde sabah saatlerinde çatışmaların durduğu, Mursi'yi destekleyen göstericilerin büyük bir kısmının cemaat halinde sabah namazı kıldığı belirtildi.

    Â*-Müslüman KardeÅŸler:''CumhurbaÅŸkanlığı önünde protesto yasaklansın''

    Â*Bu arada Müslüman KardeÅŸler TeÅŸkilatı (Ä°hvan) Sözcüsü Mahmud Gazlan, çatışmaların, her iki tarafın da protesto gösterilerini baÅŸka alanlara taşıması yoluyla engellenebileceÄŸini söyledi.

    Sözcü Gazlan, ''İhvan'ın gösterilerden çekilmesi isteniyorsa diğer taraftakiler de çekilsin. Cumhurbaşkanlığı Sarayının sembolik bir değeri var. Protesto gösterileri başka yerde yapılsın, burada yasaklansın'' diye konuştu.

    Öte yandan Müslüman Kardeşler teşkilatı liderlerinden Subhi Salih'in İskenderiye'de muhaliflerin saldırısına uğradığı, saldırıda darp edilen Salih'in aracının tahrip edildiği bildirildi.

    Mursi karşıtı göstericiler dün akşam Müslüman Kardeşler ve Hürriyet ve Adalet Partisi'ne ait 2 binayı ateşe vermişti.

    Kaynak: DHA, AA





    Mısır'da isyan büyüyor: 5 ölü 446 yaralı Yorumları