Mısır ordusundan muhtıra: Geri çekilin!   Konuyu açan: Güncelajans   İlk Mesaj: 12-06-2012 (13:27)   Son Mesaj: 12-06-2012 (13:27)    Cevap: 0    Gösterim: 356  

    12-06-2012

    Mısır ordusundan muhtıra: Geri çekilin!

    Mısır ordusundan muhtıra: Geri çekilin!
    Mısır ordusundan muhtıra: Geri çekilin!

    Mısır'da günlerdir süren anayasa gerginliği, sokaklarda çatışmaya dönüştü. Muhalifler ile Mursi destekçileri arasındaki gerginlikte, ordu açıklama yaptı.

    Mısır'da günlerdir süren anayasa gerginliği, sokaklarda çatışmaya dönüştü. Muhalifler ile Mursi destekçileri arasındaki gerginlikte, ordu açıklama yaptı. Mısır ordusu, Mursi yanlılarının geri çekilmesi çağrısında bulundu.

    Mısır'ın başkenti Kahire'de Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi yanlıları ile karşıtları arasındaki gerilim devam ederken, sabah saatlerinde üç tank ve çok sayıda askeri araç cumhurbaşkanlığı sarayı çevresinde konuşlandı.

    Cumhurbaşkanlığı sarayı önünde Mursi'yi desteklemek için toplanan ve geceyi burada geçiren Mısırlıların bir kısmı sabah saatlerinde işlerine gitmeyi tercih ederken, büyük bir kısmı, yeni anayasanın oylamaya sunulacağı 15 Aralık referandumuna kadar sarayın yanından ayrılmayacaklarını ifade ediyor. Mursi karşıtları ise dün ikindi vaktinden gece yarısına kadar süren çatışmalardan sonra bölgeyi terk etti.

    Mursi yanlıları ile karşıtları arasında dün akşam yoğun çatışmaların yaşanmasından sonra bölgede bir sakinlik gözleniyor. Öte yandan Mısır ordusu, bölgede güvenlik önlemlerini arttırma çerçevesinde üç tank ve çok sayıda askeri aracı sarayın çevresinde konuşlandırdı.

    Mısır'ın başkenti Kahire'de Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi yanlıları ile karşıtları arasında çıkan çatışmalarda, 5 kişi hayatını kaybetmiş, 446 kişi yaralanmıştı.





    Mısır ordusundan muhtıra: Geri çekilin! Yorumları