Fransızların geleceği ile ilgili korkunç son!   Konuyu açan: Ihtilal   İlk Mesaj: 12-06-2012 (13:29)   Son Mesaj: 12-06-2012 (13:29)    Cevap: 0    Gösterim: 341  

    12-06-2012

    Fransızların geleceği ile ilgili korkunç son!

    Fransızların geleceği ile ilgili korkunç son!
    Fransızların geleceği ile ilgili korkunç son!

    Fransız kadınlarının çocuk sahibi olma isteği yakın gelecekte hayal kırıklığına dönüşebilir. Neden ise kendileri değil, tersine Fransız erkekleri. Bir araştırmaya göre, Fransız erkeklerinin sperm sayısı 1989'dan bu yana yüzde 32.3 azaldı.

    Fransız kadınlarının çocuk sahibi olma isteği yakın gelecekte hayal kırıklığına dönüşebilir. Neden ise kendileri değil, tersine Fransız erkekleri. Bir araştırmaya göre, Fransız erkeklerinin sperm sayısı 1989'dan bu yana yüzde 32.3 azaldı. Human Reproduction dergisinde yayımlanan bir araştıma, Fransız erkeklerin bir aile kurma yolunda sorunlar yaşayabileceğini gösterdi. Araştırma, 1989 yılından bu yana sperm sayısı yüzde 1.9 azalan Fransız erkeklerinin, aynı yıldan itibaren sperm miktarlarında yüzde 32.3 azalma yaşadıklarını ortaya koydu.

    26 bin erkek üzerinde yapılan araştırma, aynı zamanda 'normal olarak şekillenen' sperm sayısının da yüzde 33.4 azaldığına işaret etti.

    Araştırma ekibinde yer alan Dr. Joelle Le Moal, BBC'ye yaptığı açıklamada, sonuçların 'alarm verici' olduğunu belirtti. Moal, "Bu durum kamu sağlığı adına oldukça ciddi bir duruma işaret ediyor" dedi.

    "SORUN MODERN YAŞAM"

    Araştırma hakkında görüş bildiren bir diğer doktor, Dr. Allen Pacey, "Fransız erkeklerinin halen çocuk sahibi olmaya yetecek sperme sahip olduğunu' ifade etti.

    Pacey, "Sperm yoğunluğundaki değişim, 35 yaşındaki erkekler için mililitre başına ortalama 49.9 ile 73.6 milyondur. Bu değerler arasındaki rakamlar hamilelik sağlamak için yeterli. Endişe duyulması gereken eşik, milimitre başına 15 milyondur" dedi.

    Fransız erkekleri halen çocuk sahibi olabilecek gibi görünse de, sperm sayısında yaşanan düşüşün nedenini araştıran uzmanlar, kesin bir sonuç elde edebilmiş değil. İskoçya'nın Eindburgh Üniversitesi'nden Profesör Richard Sharpe, nedenin, "modern yaşam tarzı" olduğunu söyledi.

    Sharpe, "En önemli nedenleri hala bilmiyoruz. Ama yaşam tarzının hızlı değişimine bakarak yüksek yağlı yiyecekler ve çevredeki kimyasallara maruz kalmanın en önemli etkenler olabileceğini düşünüyorum" dedi.

    Kaynak: NTV





    Fransızların geleceği ile ilgili korkunç son! Yorumları