Uzakdoğu'da tansiyonu yükselten gelişme   Konuyu açan: Takipci   İlk Mesaj: 12-02-2012 (13:25)   Son Mesaj: 12-02-2012 (13:25)    Cevap: 0    Gösterim: 400  

    12-02-2012

    Uzakdoğu'da tansiyonu yükselten gelişme

    Uzakdoğu'da tansiyonu yükselten gelişme
    Uzakdoğu'da tansiyonu yükselten gelişme

    Filipinler, Çin'in, ''Güney Çin Denizi'nde üzerinde hak iddia ettiği bölgeden geçen gemilerde arama yapma planları''na tepki gösterdi.

    Filipinler, Çin'in, ''Güney Çin Denizi'nde üzerinde hak iddia ettiği bölgeden geçen gemilerde arama yapma planları''na tepki gösterdi. Filipinler Dışişleri Bakanlığı, uluslararası topluma, ''Çin'in bölge ülkelerinin deniz sahalarını ihlal edecek ve seyrüsefer özgürlüğüne engel olacak planlarını kınaması'' çağrısında bulundu.

    Açıklamada, Çin'den de söz konusu planlara bir an önce açıklık getirmesi istendi.

    Çin medyasının, ''Çin'in Hainan bölgesinde, polislere denizden geçecek gemileri arama yetkisi veren yasanın onaylandığını'' duyurduğu belirtiliyor.

    Geçen hafta, Çin'deki yeni pasaportlarda Güney Çin Denizi'nin tamamını Çin'e aitmiş gibi gösteren haritaların kullanılmasına Filipinler, Tayvan ve Vietnam'dan tepki gelmişti.

    Tartışmalı Güney Çin Denizi'nin tamamı ya da bazı bölgeleri üzerinde hak iddia eden ülkeler arasında Çin, Filipinler, Tayvan ve Vietnam'ın yanı sıra Malezya ve Brunei de bulunuyor.

    AA





    Uzakdoğu'da tansiyonu yükselten gelişme Yorumları