Petrol zengini ama gençleri evlenemiyor   Konuyu açan: Tavanarasi   İlk Mesaj: 11-30-2012 (13:27)   Son Mesaj: 11-30-2012 (13:27)    Cevap: 0    Gösterim: 392  

    11-30-2012

    Petrol zengini ama gençleri evlenemiyor

    Petrol zengini ama gençleri evlenemiyor
    Petrol zengini ama gençleri evlenemiyor

    Dünyanın zengin petrol yataklarının bulunduğu Libya'da gençlerin evlenememesi ülkenin önemli sosyal problemleri arasında gösteriliyor.

    Dünyanın zengin petrol yataklarının bulunduğu Libya'da gençlerin evlenememesi ülkenin önemli sosyal problemleri arasında gösteriliyor. Ülkede devam eden ekonomik sıkıntıların, gençlerin otuzlu yaşlardan önce evlenmesine engel olduğu belirtiliyor.

    AA muhabirine konuşan 28 yaşındaki Tahir Muhammed, ''Zaten sınırlı bir gelirimiz var. Kızların aileleri evlilik için ev şartını öne sürüyor. Bir ev almak için 20 yıl çalışmamız gerekiyor. Evlendiğimizde 40 yaşına gelmiş olacağız'' diye sitemde bulunuyor.

    Kız babası Tevfik Muhammed ise Tahir'i doğrularcasına, kızını vereceği gencin kişiliğinin yanında düzenli bir geliri ve bir evi olması gerektiğini söylüyor.

    23 yaşındaki Sened Neccar da evlenmek için ev sahibi olunması yönünde talep edilen koşuldan şikayet ederek, ''Bu sorunlar nedeniyle dayım 42 yaşında evlenmek zorunda kaldı'' diyor.

    Mahmud Taruhuni ise, ''Sorun evliliğin kendisinde değil. Evlenirken kişiye yüklenen sorumluluklar ağır bir yüke dönüşüyor'' ifadelerini kullanırken, Kemal Gıryani özellikle orta gelirli ailelerin çocuklarının evliliğinin büyük bir soruna dönüştüğünü dile getiriyor.

    Kaynak: AA





    Petrol zengini ama gençleri evlenemiyor Yorumları