Suriye'deki çatışmalar devam ediyor: 104 ölü   Konuyu açan: Takipci   İlk Mesaj: 11-29-2012 (13:25)   Son Mesaj: 11-29-2012 (13:25)    Cevap: 0    Gösterim: 290  

    11-29-2012

    Suriye'deki çatışmalar devam ediyor: 104 ölü

    Suriye'deki çatışmalar devam ediyor: 104 ölü
    Suriye'deki çatışmalar devam ediyor: 104 ölü

    Suriye'de Beşşar Esed'e bağlı ordu birliklerinin yönetim karşıtlarının yoğun olduğu bölgelere dün düzenlediği saldırılarda ölü sayısının 104'e yükseldiği bildirildi.

    Suriye'de Beşşar Esed'e bağlı ordu birliklerinin yönetim karşıtlarının yoğun olduğu bölgelere dün düzenlediği saldırılarda ölü sayısının 104'e yükseldiği bildirildi. Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), güvenlik güçlerinin başkent Şam'ın Hacer Esved, Hicret, Daraya, Doğu Guta ve Kalamun bölgelerini savaş uçakları ve tanklarla bombalaması sonucu, 76 kişinin hayatını kaybettiğini, onlarca kişinin de yaralandığını belirtti.

    Şam'ın çevre mahallelerini hedef alan hava saldırılarında çok sayıda evin yıkıldığını ve hasar gördüğünü kaydeden SNHR, ülke genelinde düzenlenen operasyonlarda Dera'da 10, Humus ve İdlib'de 6'şar, Halep'te 5 ve Deyru'z Zor kentinde 1 olmak üzere ölü sayısının 104'e çıktığını duyurdu.

    İdlib ve çevresindeki bölgelerin savaş uçaklarının saldırılarına maruz kaldığını bildiren Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) ise Humus'a bağlı Rastan ilçesine tanklarla açılan ateşte çok sayıda kişinin yaralandığını, yerleşim yerine düşen havan mermilerinin ilçede maddi hasara yol açtığını ifade etti.

    Savaş uçaklarının Halep'in Sağur semtini bombaladığını da aktaran SRGC, kentte Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile rejime bağlı güçler arasında yer yer çatışmalar yaşandığını kaydetti.

    Öte yandan Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin ülke çapında düzenlenen operasyonlarda çok sayıda silahlı grubu etkisiz hale getirdiğini duyurdu.

    Kaynak: AA





    Suriye'deki çatışmalar devam ediyor: 104 ölü Yorumları