Filistinli sporcular İsral'e sahada meydan okuyor   Konuyu açan: Sondakika   İlk Mesaj: 11-29-2012 (13:28)   Son Mesaj: 11-29-2012 (13:28)    Cevap: 0    Gösterim: 292  

    11-29-2012

    Filistinli sporcular İsral'e sahada meydan okuyor

    Filistinli sporcular İsral'e sahada meydan okuyor
    Filistinli sporcular İsral'e sahada meydan okuyor

    İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında futbol sahalarının büyük ölçüde tahrip edilmesine karşın Filistin Futbol Federasyonu, müsabakaların tekrar başlamasını kararlaştırdı. Filistinli sporcular İsrailliler'e sahalarda meydan okuyacak.

    İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında futbol sahalarının büyük ölçüde tahrip edilmesine karşın Filistin Futbol Federasyonu, müsabakaların tekrar başlamasını kararlaştırdı. Filistinli sporcular İsrailliler'e sahalarda meydan okuyacak. İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik aralıksız devam eden saldırıları ''Filistin'' ve ''Yermük'' statlarında ağır hasara yol açtı. Özellikle Filistin stadı, zemin ve tribünlerin bütünüyle tahrip edilmesi nedeniyle yeniden inşa edilmeyi gerektirecek ölçüde tahrip oldu.

    Filistin Federasyon Başkan Yardımcısı İbrahim ebu Selim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, statların ağır ambargo altındaki Gazze'de gençlerin spor etkinlikleriyle rahatlamalarını engellemek isteyen İsrail tarafından kasten hedef alındığını belirtti.

    İbrahim, ''İsrail'in bu tutumuna meydan okumak amacıyla spor müsabakalarına yeniden başlama kararı aldık'' dedi.

    İki stadın tahrip edilmesi nedeniyle lig takviminin yeniden düzenlendiğini ve müsabakalar için başka statların kullanılacağını ifade eden İbrahim, imkanlarının kısıtlı olduğuna ve söz konusu alanların resmi maçlara ev sahipliği yapacak durumda olmadığına dikkati çekti.

    Sporla ilgili kurumlar ve kulüplerin tamamının, liglerin tekrar başlamasının önemi üzerinde mutabık olduğunu söyleyen İbrahim, bu süre zarfında Yermük Stadı'nın onarılması için çalışacaklarını da belirtti.

    FIFA'dan Filistin'e destek sözü

    İbrahim, Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nden (FIFA), İsrail saldırılarında hasar gören statların onarılacağı taahhüdünü içeren, Başkan Sepp Blatter imzalı bir mektup aldıklarını da açıkladı.

    Gazze'nin Mısır'ın denetiminde olduğu 1953 yılında inşa edilen Yermük Stadı, Filistin'in en eski statları arasında yer alıyor. 1998 yılında inşa edilen Filistin Stadı da, bölgedeki en önemli spor merkezleri arasında yer alıyor. Stat, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na da ev sahipliği yapıyor.

    Gazze'deki Filistin hükümetinin Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Amir ebu Ramazan da İsrail'in saldırılarının spor etkinliklerini durduramayacağını belirtirken, tahrip edilen statların da eskisinden daha iyi şekilde yeniden onarılacağını vurguladı.

    İsrail'in saldırılarının sporcular için ölümcül sonuçları da oldu. Gazze'nin ünlü futbolcularından Muhammed el-Lulehi, bir hava saldırısında 4 kişiyle birlikte can verdi.

    Kaynak: AA





    Filistinli sporcular İsral'e sahada meydan okuyor Yorumları