Yılın "Filistin Dostu" ödülü sahibini buldu   Konuyu açan: Güncelajans   İlk Mesaj: 11-29-2012 (13:27)   Son Mesaj: 11-29-2012 (13:27)    Cevap: 0    Gösterim: 300  

    11-29-2012

    Yılın "Filistin Dostu" ödülü sahibini buldu

    Yılın
    Yılın "Filistin Dostu" ödülü sahibini buldu

    İsveç'te her yıl Filistin Federasyonu tarafından verilen "Filistin Dostu" ödülüne bu yıl Türk asıllı İsveçli milletvekili Mehmet Kaplan layık görüldü.

    İsveç'te her yıl Filistin Federasyonu tarafından verilen "Filistin Dostu" ödülüne bu yıl Türk asıllı İsveçli milletvekili Mehmet Kaplan layık görüldü. Kaplan ödülünü, başkent Stockholm'ün merkezindeki Immanuel Protesto Kilisesi'nde düzenlenen törende, Filistin Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Lena Lonnquist'in elinden aldı. Hristiyan, Müslüman ve Musevi konukların katıldığı törene Türk sivil toplum örgütlerinin ilgi göstermemesi dikkat çekti.

    Kaplan İHA'ya yaptığı açıklamada, "Filistin yıllardan beri işgal altında. Ayrıca Birleşmiş Milletler tarafından tanınmış değil. Baskıcı İsrail'in son senelerde olan olaylar ve herkesin bildiği Mavi Marmara gemisine canice yapılan saldırıyı bütün dünya gördü. Bizler yıllardan beri Filistin Federasyonu ve Filistin örgütleriyle birlikte çalışmalar yapıyoruz. İsveç sivil toplum örgütleri de Filistinlileri destekliyor. Bu sene Filistin Dostu ödülünü bana layık görmüşler. Bu ödülü almaktan gurur duyuyorum, onur duyuyorum. Umudumuz özgür bir Filistin'e kavuşmaktır" dedi.

    Kaynak: İHA





    Yılın "Filistin Dostu" ödülü sahibini buldu Yorumları