Mısır'da çatışmalar yeniden alevlendi   Konuyu açan: Savrozi   İlk Mesaj: 11-28-2012 (13:29)   Son Mesaj: 11-28-2012 (13:29)    Cevap: 0    Gösterim: 305  

    11-28-2012

    Mısır'da çatışmalar yeniden alevlendi

    Mısır'da çatışmalar yeniden alevlendi
    Mısır'da çatışmalar yeniden alevlendi

    Mısır'da Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin yaptığı anayasal düzenlemelere tepki olarak Tahrir Meydanı'nda başlayan ve 10 gündür devam eden gösteriler bugün sabah saatlerinde yeniden alevlendi.

    Mısır'da Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin yaptığı anayasal düzenlemelere tepki olarak Tahrir Meydanı'nda başlayan ve 10 gündür devam eden gösteriler bugün sabah saatlerinde yeniden alevlendi. Tahrir Meydanı çevresindeki Simon Bolivar Meydanı ve Latin Amerika Caddesi'nde yoğunlaşan çatışmalarda, göstericiler güvenlik güçlerine taş atarken, güvenlik güçleri göstericileri dağıtmak amacıyla göz yaşartıcı gaz kullandı.

    Göstericiler, ''Devrim meydana geri döndü, biz geri adım atmayacağız, o atacak'' sloganları attı.

    Eyleme katılanlar daha önce, Mursi anayasal düzenlemelerden geri adım atıncaya kadar Tahrir Meydanı'nda oturma eylemi yapacaklarını açıklamıştı.

    Mursi, Başsavcı Abdülmecid Mahmud'un görevden alınması, Anayasa Komisyonu'nun görev süresinin uzatılması, 25 Ocak Devrimi'nde yaralananlarla ölenlerin ailelerine maaş bağlanması ve Mübarek döneminin yöneticileri hakkında yeniden soruşturma açılması kararlarını almış ve bu düzenlemelerin yargı denetimine kapalı olduğunu ilan etmişti.

    Muhalif güçler, bu kararları 'yeni bir diktatör yaratmanın ön hazırlığı' olarak görüp karşı çıkarken Cumhurbaşkanlığı ve Mursi'nin anayasal düzenlemelerini destekleyenler, bunu devlet kurumlarını korumak üzere alınmış devrimci kararlar olarak yorumlamıştı.

    Kaynak: AA





    Mısır'da çatışmalar yeniden alevlendi Yorumları