Rusya: Silahlı çatışmaya dahil olmayız   Konuyu açan: Küba   Ä°lk Mesaj: 11-28-2012 (13:25)   Son Mesaj: 11-28-2012 (13:25)    Cevap: 0    Gösterim: 297  

    11-28-2012

    Rusya: Silahlı çatışmaya dahil olmayız

    Rusya: Silahlı çatışmaya dahil olmayız
    Rusya: Silahlı çatışmaya dahil olmayız

    Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Rusya'nın Suriye'de silahlı çatışmaya dahil olmayacağını açıkladı.

    Rusya DışiÅŸleri Bakanı Lavrov, Rusya'nın Suriye'de silahlı çatışmaya dahil olmayacağını açıkladı. "Argumantı i Faktı" gazetesine açıklamada bulunan Rusya DışiÅŸleri Bakanı SergeyÂ*Lavrov, "Rusya'nın Suriye'deki silahlı çatışmaya dahil olması kesinlikle mümkün deÄŸil" dedi.

    Tartus'ta bulunan Rus lojistik üssünün normal şekilde işlevine devam ettiğini belirten Lavrov, Rusya'nın Ortadoğu ülkeleriyle askeri-teknik alanlarda var olan uzun süreli işbirliklerinin bölgede istikrarın sağlanmasına katkı amacı taşıdığını, Suriye içindeki hiçbir silahlı gücü desteklemeye yönelik olmadığını savundu.

    Suriye'ye dışarıdan müdahaleye kesinlikle karşı olduklarını yineleyen Lavrov, "Akan kanın durması ve tarafların görüşme masasına oturarak ülkelerinin geleceğini belirlemesi için her şeyi yapıyoruz. Cenevre'de varılan mutabakatın hayata geçmesi için hükümet ve muhalefetle birlikte çalışıyoruz. Suriye üzerinde etkisi olan tüm yabancı devletlerin de taraflara Cenevre anlaşması üzerinde uzlaşmaları için baskı yapacaklarına inanıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

    Kaynak: AA





    Rusya: Silahlı çatışmaya dahil olmayız Yorumları