Gazze'de taş yığınlarının üzerinde ders   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-27-2012 (13:25)   Son Mesaj: 11-27-2012 (13:25)    Cevap: 0    Gösterim: 297  

    11-27-2012

    Gazze'de taş yığınlarının üzerinde ders

    Gazze'de taş yığınlarının üzerinde ders
    Gazze'de taş yığınlarının üzerinde ders

    İsrail'in Gazze'ye düzenlediği ve 8 gün süren saldırılar sonrasında hayat yavaş yavaş eski seyrine dönerken, okulları yıkılan öğrenciler taş yığınlarının üzerinde ders yapıyor.

    İsrail'in Gazze'ye düzenlediği ve 8 gün süren saldırılar sonrasında hayat yavaş yavaş eski seyrine dönerken, okulları yıkılan öğrenciler taş yığınlarının üzerinde ders yapıyor. Gazze'deki Filistin hükümeti Talim ve Terbiye Bakanlığı'nın 24 Kasım'da eğitimin yeniden başladığını açıklamasından sonra, çantasını alıp okulunun yolunu tutan Bilal Abdülkadir, saldırıların Gazze'nin yüzünü değiştirdiğini gördü.

    Abdülkadir, okuluna yaklaşırken gördüğü manzara karşısında duygularını şöyle dile getirdi:

    ''Önceden burada 'Ebu Mahmud Amca'nın dükkanı vardı ama artık yok, oyun oynadığımız stat derin bir çukura dönüşmüş, caddeyi şarapnel parçaları ve kırılan camlarla dolmuş.''

    Okula vardığında, İsrail saldırılarından okulunun da nasibini aldığını gören Abdülkadir, ''Tatlıcının önünde uzun kuyruklar olurdu, çocuklar sevinç içinde okula koşarlardı'' diyerek havaya hakim olan sessizliği gün yüzüne çıkardı.

    Abdülkadir yavaş adımlarla sınıfına doğru ilerlerken, koridora yayılmış taşları ve yanmış sıraları yolunun üstünden kaldırdı. Tahtaya yaklaşan Abdülkadir yerdeki tebeşiri alıp tahtaya ''Okulumuzun suçu neydi?'' diye yazdı.

    Tebeşiri bırakıp sınıftan çıkan Abdülkadir, şarapnel parçalarının ve barut kokusunun doldurduğu okul bahçesine doğru ilerledi. Orada diğer arkadaşlarıyla buluşan Abdülkadir dersi dinlemeye başladı. Abdülkadir'in ''Taş yığınları üzerinde de olsa ders yapacağız'' diye konuşan Abdülkadir ilim talebinde ne kadar ısrarlı olduklarını göstermiş oldu.

    Ders bittikten sonra Abdülkadir okul bahçesinin yakınında her zaman yaptığı gibi arkadaşıyla buluşmaya gitti ama arkadaşını bulamadı. Çevredeki insanlara arkadaşı Mahmud'un nerede olduğunu sordu ama kimse ona cevap vermedi. Şaşkın gözlerle tekrar okulun yolunu tuttu ve gözyaşlarını silerken ''Onu Yahudiler öldürdü'' dedi.

    Enformasyon ve Uluslararası İlişkiler Müdürü Mutasım el-Minavi AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının 50 okulda büyük hasara yol açtığını ve eğitim sektöründe 4 milyon dolarlık maddi zarar meydana getirdiğini kaydetmişti.

    Kaynak: AA





    Gazze'de taş yığınlarının üzerinde ders Yorumları