DavutoÄŸlu, BM'deki Filistin oturumuna katılacak   Konuyu açan: Savrozi   Ä°lk Mesaj: 11-27-2012 (13:27)   Son Mesaj: 11-27-2012 (13:27)    Cevap: 0    Gösterim: 335  

    11-27-2012

    Davutoğlu, BM'deki Filistin oturumuna katılacak

    Davutoğlu, BM'deki Filistin oturumuna katılacak
    Davutoğlu, BM'deki Filistin oturumuna katılacak

    Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Türkiye'nin Filistin halkıyla dayanışmasını göstermek için BM'deki oturuma katılacağı bildirildi.

    Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Türkiye'nin Filistin halkıyla dayanışmasını göstermek için BM'deki oturuma katılacağı bildirildi. Twitter üzerinden Dışişleri Bakanlığı'na gönderilen soruları ilk kez İngilizce yanıtlayan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ünal, Erzurum'da yarın yapılması planlanan Türkiye-Azerbaycan-İran Dışişleri Bakanları üçüncü toplantısının ertelendiğini belirtti.

    BM'de, 29 Kasım'da Filistin ile ilgili bir oylama yapılacağını, Türkiye'nin Filistin konusuna büyük önem verdiğini anımsatan Ünal, "Filistin halkına olan desteğimizi ve onlarla dayanışmamızı göstermek için Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu, BM Genel Kurulu oturumununa katılacaktır. Diğer dışişleri bakanlarının da katılması beklenmektedir" dedi.

    Türkiye-Azerbaycan-İran Dışişleri Bakanlarının dün telefonda görüştüklerini ve toplantının muhtemelen Aralık'ta bir tarihe ertelenmesini kararlaştırdıklarını bildiren Ünal, Türkiye'nin üçlü toplantıya, ikili ve bölgesel konuların bir masa etrafında tartışılması sayesinde her üç ülkenin de çıkarına olacak bir çerçevede bütün alanlarda işbirliğini geliştirmeye katkı sağlaması ve bölgesel istikrar ve güvenliği güçlendirmesi açısından önem verdiğini kaydetti.

    Â*

    Kaynak: AA





    Davutoğlu, BM'deki Filistin oturumuna katılacak Yorumları