Lübnan'daki Suriyeli sığınmacı sayısı 128 bini geçti   Konuyu açan: Sondakika   İlk Mesaj: 11-27-2012 (13:29)   Son Mesaj: 11-27-2012 (13:29)    Cevap: 0    Gösterim: 341  

    11-27-2012

    Lübnan'daki Suriyeli sığınmacı sayısı 128 bini geçti

    Lübnan'daki Suriyeli sığınmacı sayısı 128 bini geçti
    Lübnan'daki Suriyeli sığınmacı sayısı 128 bini geçti

    BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK), Lübnan'daki Suriyeli sığınmacı sayısının 128 bin 841 olduğunu açıkladı.

    BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK), Lübnan'daki Suriyeli sığınmacı sayısının 128 bin 841 olduğunu açıkladı. BMMYK'nın yayımladığı raporda, sadece bu hafta 2 bin 450 Suriyeli'nin Lübnan'a giriş yaptığı belirtildi.

    Suriye'deki çatışmalardan kaçarak Lübnan'a sığınan Suriyelilerin, ülkenin kuzey bölgelerinde yoğunlaştığına işaret edilen raporda, BMMYK'nın Suriyeli sığınmacıların ihtiyaçlarının belirlenmesi ve BMMYK'ya kayıt yaptırmaları halinde sahip olacakları haklar konusunda sığınmacıların bilgilendirilmesi için bu bölgelere ziyaretler yapıldığı bildirildi.

    Suriyeli sığınmacıların, iş bulma imkanının daha fazla olması, bu bölgelerde yaşayan akraba ve tanıdıklarının yanında kalmaları gibi nedenlerle Lübnan'ın kuzey bölgelerinde, özellikle Vadi Halid bölgesinde yoğunlaştığına işaret edildi.

    Raporda ayrıca, yaklaşan kış günleri için hazırlıklara öncelik verildiği ancak büyük eksiklerin bulunduğunun altı çizildi.

    Lübnan'ın farklı bölgelerindeki okullara 8 bin Suriyeli çocuğun kayıt yaptırdığı kaydedilen raporda, BMMYK yetkilileri ile Lübnan Sosyal İşler Bakanlığı arasında kamu binalarının onarılması ve Suriyeli mültecilerin bu binalara yerleştirilmesi konusunda görüşmeler yapıldığı ve binaların onarılması konusunda anlaşma sağlandığı ifade edildi.

    Kaynak: AA





    Lübnan'daki Suriyeli sığınmacı sayısı 128 bini geçti Yorumları