Filistinli küçük Delu'nun arkadaşları buruk   Konuyu açan: Takipci   İlk Mesaj: 11-26-2012 (13:28)   Son Mesaj: 11-26-2012 (13:28)    Cevap: 0    Gösterim: 331  

    11-26-2012

    Filistinli küçük Delu'nun arkadaşları buruk

    Filistinli küçük Delu'nun arkadaşları buruk
    Filistinli küçük Delu'nun arkadaşları buruk

    Gazze saldırısında ailesinin 11 ferdiyle beraber hayatını kaybeden 7 yaşındaki Sara ed-Delu'nun sınıf arkadaşları, ara verdikleri eğitime 1 arkadaşları eksik olarak başladı.

    Gazze saldırısında ailesinin 11 ferdiyle beraber hayatını kaybeden 7 yaşındaki Sara ed-Delu'nun sınıf arkadaşları, ara verdikleri eğitime 1 arkadaşları eksik olarak başladı. İsrail uçaklarının Delu ailesinin evini hedef alması sonucu annesi, kardeşleri ve akrabalarıyla beraber hayata gözlerini yuman Sara'nın öğrenim gördüğü Hasan Selame İlk Öğretim Okulu'nda eğitim, arkadaşlarının ve öğretmenlerinin şehitlere duasıyla başladı.

    Sara için de dua eden arkadaşları, sınıfta oturduğu sıranın üzerine ''Şehit öğrenci Sara ed-Delu'' yazılı bir kağıt koydu. Öğrenciler, yazı tahtası üzerine de aynı ifadeleri yazarak Sara'nın resmini astılar.

    Arkadaşı Esma Saluha AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Sara'yı çok özlüyorum. Sara'nın annesini, anneannesini ve kardeşlerini de öldürdüler. Onlar İsrail'e ne yaptılar ki, öldürüldüler?'' dedi.

    Okul açıldığında arkadaşının yerini boş görünce zor anlar yaşadığını söyleyen Saluha, ''Her zaman okula Sara ile beraber giderdim. Bu sefer yalnız geldim '' diye konuştu.

    Hibe Abdullah ise Sara için bir yazı kalem aldı. Yazısında Abdullah, 'Kırmızı Başlıklı Kız' hikayesine atıf da bulunarak, duygularını şu sözlerle ifade etti: ''Bir varmış, bir yokmuş, bir zamanlar Sara adında küçük bir kız varmış. Bu küçük kızı, kötü kurt, annesi ve anneannesiyle beraber öldürmüş''

    Delu ailesinin evine çöken hüzün henüz dağılmadı

    Öte yandan Delu ailesinin evine çöken hüzün henüz dağılmamış. Aynı saldırıda annesini, teyzesini, kardeşini, kuzenlerini kaybeden Ahmed ed-Delu, ''Ailemi öldürdüler. Kız kardeşim, Gazze'nin doğu sınırında yaşıyordu. Oradaki İsrail saldırından korktuğu için buraya ailesinin yanına gelmişti. Ama burada hayatını kaybetti çünkü Gazze'de güvenli bir yer yok'' ifadelerini kullandı.

    Türkiye'de yaşayan Ahmed ed-Delu, ''Ben, Türkiye'de yaşıyorum. Anneme de benimle Türkiye'ye gidip hep beraber orada yaşamayı teklif ettim ama kabul etmedi. Şehit edilen halam da dünyanın bir çok ülkesini dolaşmasına rağmen Gazze'ye geri döndü. 'Gazze'de mutluluk var. Ben o mutluluğu başka bir yerde bulamıyorum' diyordu. 2008-2009 savaşını yaşadı ama yine de Gazze'den ayrılmadı ve 70 yaşında şehit oldu'' diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

    İsrail'in Gazze'de sivil yerleşim birimini hedef aldığı saldırılarda, Delu ailesinden 6'sı çocuk, 3'ü kadın 12 kişi hayatını kaybetmiş, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Gazze ziyareti sırasında Delu ailesinin yakınlarına taziye ziyaretinde bulunmuştu.

    Kaynak: AA





    Filistinli küçük Delu'nun arkadaşları buruk Yorumları