Tayland'da hükümet karşıtı grup polisle çatıştı   Konuyu açan: Takipci   İlk Mesaj: 11-25-2012 (13:29)   Son Mesaj: 11-25-2012 (13:29)    Cevap: 0    Gösterim: 323  

    11-25-2012

    Tayland'da hükümet karşıtı grup polisle çatıştı

    Tayland'da hükümet karşıtı grup polisle çatıştı
    Tayland'da hükümet karşıtı grup polisle çatıştı

    Tayland'ın başkenti Bangkok'ta gerçekleştirilen hükümet karşıtı gösteride çok sayıda polis ve protestocu yaralandı.

    Tayland'ın başkenti Bangkok'ta gerçekleştirilen hükümet karşıtı gösteride çok sayıda polis ve protestocu yaralandı. Pitak Siam isimli hükümet karşıtı grubun çağrısıyla Royal Meydanı'na yürümek isteyen protestoculara polis göz yaşartıcı gaz ile müdahale etti.

    Hükümet sarayına giden yolda dün gece çadır kuran protestocuların sayısının toplam 50 bin kişi olduğu belirtiliyor. Olay yerinde görev yapan polis sayısı ise 15 bin olarak ifade edildi. Pitak Siam'ın lideri Boonlert Kaewprasit konuşmasında ?Pitak Siam ve müttefikleri adına size bu hükümeti devirme sözü veriyorum.? dedi.

    BAŞBAKANIN KAÇIRILACAĞI İDDİALARI

    10 polis ve 40'a yakın göstericinin yaralandığı eylemde yaklaşık 110 kişinin de gözaltına alındığı belirtiliyor. Pitak Siam isimli grubun başbakanı kaçırması ile ilgili söylentiler üzerine, polis başbakanın kaldığı bölgede sıkı güvenlik önlemleri alındığını belirtti. Hükümet yandaşı gruplar ise şuan sessiz kaldıklarını; ancak liderlerinden gelecek yeşil ışıkla birlikte, hükümet karşıtı gruba karşı eylem yapabileceklerini açıkladı.

    Kaynak: CİHAN





    Tayland'da hükümet karşıtı grup polisle çatıştı Yorumları