Kosova'nın kuzeyinde gerginlik   Konuyu açan: Savrozi   Ä°lk Mesaj: 11-24-2012 (13:28)   Son Mesaj: 11-24-2012 (13:28)    Cevap: 0    Gösterim: 305  

    11-24-2012

    Kosova'nın kuzeyinde gerginlik

    Kosova'nın kuzeyinde gerginlik
    Kosova'nın kuzeyinde gerginlik

    Kosova'nın kuzeyinde yer alan Mitroviça kentinde, Sırpların yapımına yeni başlanan Arnavut yerleşim yerlerini durdurmak istemesi gerginliğe yol açtı.

    Kosova'nın kuzeyinde yer alan Mitroviça kentinde, Sırpların yapımına yeni başlanan Arnavut yerleşim yerlerini durdurmak istemesi gerginliğe yol açtı. Ülkedeki Sırplar ve Arnavutlar arasında bölünmüş olan Mitroviça şehrinin kuzeyindeki Kroi Vaitakut semtinde Arnavut yerleşim bölgelerinin taşlanmasıyla başlayan gerginlik sürüyor.

    Bu arada, ÅŸehrin kuzeyindeki polis karakolunda görev yapan sekiz SırpÂ*emniyet mensubu hakkında, olaylar sırasında verilen emirlere uymadıkları gerekçesiyle soruÅŸturma baÅŸlatıldığı belirtildi. Yerel yetkililer Sırp polislerin, "Arnavut vatandaÅŸların inÅŸaatları taÅŸlandığı sırada olaylara kasıtlı olarak müdahale etmediÄŸini" öne sürdü.

    Mitroviça Polis Karakolu sözcüsü Besim Hoti de olayların ardından inşaatlardaki çalışmalara ara verildiğini, ancak Kroi Vitakut semtinde Arnavutlar tarafından yapılan inşaatların her şeye rağmen devam edeceğini söyledi.

    Mitroviça'nın Kroi Vitakut semtinde bir grup Sırp, Arnavut vatandaşlar için yapımına başlanan evlerin inşaatları durdurmak istemişti. Ülkede görev yapan uluslararası NATO Barış Gücü (KFOR) ve AB Kosova Hukuk Misyonu (EULEX) polisleri duruma müdahale edip olayları kontrol altına almıştı.



    Kaynak: AA





    Kosova'nın kuzeyinde gerginlik Yorumları