'Suriye'ye yönelik askeri müdahaleye karşıyız'   Konuyu açan: Güncelajans   İlk Mesaj: 11-24-2012 (13:27)   Son Mesaj: 11-24-2012 (13:27)    Cevap: 0    Gösterim: 304  

    11-24-2012

    'Suriye'ye yönelik askeri müdahaleye karşıyız'

    'Suriye'ye yönelik askeri müdahaleye karşıyız'
    'Suriye'ye yönelik askeri müdahaleye karşıyız'

    İran Meclis Başkanı Ali Laricani, "İran, Suriye'ye yapılacak herhangi bir askeri müdahaleye karşıdır" dedi.

    İran Meclis Başkanı Ali Laricani, "İran, Suriye'ye yapılacak herhangi bir askeri müdahaleye karşıdır" dedi. Suriye'nin başkenti Şam'da Devlet Başkanı Beşar Esed'la görüşen Laricani, daha sonra Lübnan'a geldi. Beraberindeki heyetle başkent Beyrut'a inen Laricani, Lübnanlı yetkililer ve Filistinli gruplarla görüşmelerinin ardından basın toplantısı düzenledi.

    İran'ın Meclis Başkanı Ali Laricani, ülkesinin, Suriye'ye yapılacak askeri müdahaleleri reddettiğini dile getirdi. Laricani, "İran, Suriye'ye yapılacak herhangi bir askeri müdahaleye karşıdır ve Suriye'de demokrasiyi sağlamak adına siyasi diyalog yapılmasını desteklemektedir" diye konuştu. Ülkesinin her zaman bölgede demokrasi sağlanmasını desteklediğini ifade eden Laricani, "Ancak Suriye'deki fark, demokrasiyi silah yoluyla getirmek istemeleridir" ifadelerini kullandı. Lübnan konusunda da konuşan Laricani, "İran, Lübnan halkı arasında ulusal birliğin sağlanmasını desteklemektedir" dedi.

    Laricani, Türkiye'ye yapacağı ziyaretin amacının, Suriye'deki probleme bir çözüm bulmak olduğunu belirtti. İsrail'in Gazze saldırısına da değinen Laricani, Filistinlilerin gösterdiği direnci övdü.

    Kaynak: İHA





    'Suriye'ye yönelik askeri müdahaleye karşıyız' Yorumları