Esed, büyük askeri yığınaÄŸa baÅŸladı   Konuyu açan: Savrozi   Ä°lk Mesaj: 11-24-2012 (13:29)   Son Mesaj: 11-24-2012 (13:29)    Cevap: 0    Gösterim: 280  

    11-24-2012

    Esed, büyük askeri yığınağa başladı

    Esed, büyük askeri yığınağa başladı
    Esed, büyük askeri yığınağa başladı

    Suriye'nin Resulayn kentinden çekilen Devlet Başkanı Beşşar Esad'a bağlı güçler Kamışlı kentini de kaybetmemek için büyük askeri yığınak yaptı.

    Suriye'nin Resulayn kentinden çekilen Devlet Başkanı Beşşar Esad'a bağlı güçler Kamışlı kentini de kaybetmemek için büyük askeri yığınak yaptı. Suriye Ordusu, helikopterlerin korumasında Kamışlı'ya binlerce asker, onlarca tank, top ve zırhlı araç gönderdi.

    Â*Mardin'in Nusaybin ilçesi karşısında bulunan ve Kürtler'in yoÄŸun yaÅŸadığı büyük bölümü PKK'nın Suriye uzantısı Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) kontrolünde Kamışlı Ä°lçesi'nde denetimi saÄŸlamak için Suriye Ordusu tarafından büyük askeri yığınak yapıldı. Åžanlıurfa'nın Ceylanpınar Ä°lçesi karşısındaki Resulayn Ä°lçesi'ni Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) saldırıları sonucu terk eden Esad güçlerinin Kamışlı'yı kaybetmemek için böyle bir yığınak yaptığı ifade edildi. Helikopterlerin korumasında büyük bir konvoyla binlerce asker, çok sayıda tank, top, zırhlı araç, uçaksavarlar ilçenin stratejik noktalarında konuÅŸlandırıldı. BeÅŸar Esad güçlerinin, ilçede daha önce askerlerin terk ettiÄŸi karakollara yerleÅŸen PYD'nin silahlı güçlerine karşı bir operasyon düzenliyebileceÄŸi, buna karşılık PYD'nin de hazırlıklar yaptığı bildirildi.

    Â*Suriye Ordusu'nun askeri yığınağı, Kamışlı'da oturan bazı Kürtler tarafından cep telefonlarıyla çekilerek, Nusaybin'deki gazetecilere gönderildi.

    DHA





    Esed, büyük askeri yığınağa başladı Yorumları