Denktaş'ın adı Londra'da bir okula verildi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-24-2012 (13:28)   Son Mesaj: 11-24-2012 (13:28)    Cevap: 0    Gösterim: 271  

    11-24-2012

    Denktaş'ın adı Londra'da bir okula verildi

    Denktaş'ın adı Londra'da bir okula verildi
    Denktaş'ın adı Londra'da bir okula verildi

    Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın adı Londra'da bir Türk okuluna verildi.

    Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın adı Londra'da bir Türk okuluna verildi. On yılı aşkın süredir güney Londra'da hafta sonları Türk dili ve kültürü eğitimi veren Blackfen Türk Okulu, okul yönetiminden Ahmet Durmuş'un teklifi ile ?Rauf R. Denktaş Türk Okulu? adını aldı.

    Okulun isim değişikliği, kuzey Londra'daki Grand Palace'da düzenlenen geleneksel dayanışma etkinliğinde duyuruldu. Rauf Denktaş'ın oğlu, Demokrat Parti lideri Serdar Denktaş, eşi Müge Denktaş ile Londra'ya gelerek düzenlenen etkinliğe katıldı.

    Serdar Denktaş burada yaptığı konuşmada, Türk okulu yöneticileri ve Ahmet Durmuş'a hassasiyetinden dolayı teşekkür etti. Londra'da merhum babasının adının yaşatılmasının çok anlamlı olduğunu belirten Serdar Denktaş, ?Umarım Londra'daki Türklerin bu hassasiyeti KKTC'deki okullar ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da örnek alınır.? dedi.

    Konuşmasında Kıbrıs iç politikasına girmek istemediğini belirten Denktaş, seçilme ve seçme konusundaki düzenlemelerden söz etti. Ada dışındaki Türklerin seçme hakkı bulunduğunu hatırlatan Denktaş, seçilme hakkına da sahip olmaları için yapılacak hukuki düzenlemeye destek vereceğini kaydetti. Kıbrıs sorununda iki toplum arasında bir federasyon çözümünün artık mümkün olmadığını ifade eden Serdar Denktaş, ?Artık bundan vazgeçilmeli, masadan kalkılmalı. Rum tarafı ile ortak bir çözüm mümkün değildir.? diye konuştu.

    ?Rauf R. Denktaş Türk Okulu Dayanışma? etkinliğine, ayrıca KKTC Eğitim ve Kültür Ataşesi Hasan Sarper Kortay, okul aile birliği mensupları, iş dünyası temsilcileri ve eğitimciler ile sivil toplum kuruluşlarının yönetici ve temsilcileri katıldı.



    Kaynak: CİHAN





    Denktaş'ın adı Londra'da bir okula verildi Yorumları