'Davutoğlu ağlayınca ben de ağladım'   Konuyu açan: Takipci   İlk Mesaj: 11-23-2012 (13:27)   Son Mesaj: 11-23-2012 (13:27)    Cevap: 0    Gösterim: 459  

    11-23-2012

    'Davutoğlu ağlayınca ben de ağladım'

    'Davutoğlu ağlayınca ben de ağladım'
    'Davutoğlu ağlayınca ben de ağladım'

    Filistin'in Moskova Büyükelçisi Dr. Faed Halid Mustafa, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Gazze Şifa Hastanesi'nde, kızını kaybeden Filistinli bir babaya sarılarak göz yaşları döktüğü an için, "Davutoğlu'nun ağladığını gördüğümde kendimi tutamadım" dedi.

    Filistin'in Moskova Büyükelçisi Dr. Faed Halid Mustafa, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Gazze Şifa Hastanesi'nde, kızını kaybeden Filistinli bir babaya sarılarak göz yaşları döktüğü an için, "Davutoğlu'nun ağladığını gördüğümde kendimi tutamadım" dedi. Türkiye'nin taraflar arasında ateşkes sağlanmasında büyük rol oynadığını söyleyen Mustafa, "Türkiye'nin Filistin'e verdiği desteğin büyüklüğünün farkındayız. Son olaylarda da bunu net olarak gördük. Sayın Erdoğan ve Davutoğlu ateşkesin sağlanması için büyük çaba sarfettiler. Kahire'de Sayın Erdoğan devamlı yetkililerimizle beraberdi. Geçmişte olduğu gibi bugün de Türkiye'yi yanımızda görmekten çok mutluyuz ve teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

    Davutoğlu'nun hastane ziyareti

    Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun 20 Kasım'da Gazze Şifa Hastanesi'ni ziyaretinde, İsrail saldırısında hayatını kaybeden kızının başında ağlayan Basil eş-Şevva'ya sarılarak göz yaşları döktüğü anın fotoğraf karelerini televizyonda gördüğünü belirten Mustafa, "O an evde yalnızdım. Sayın Davutoğlu'nun göz yaşlarını gördüğümde kendimi tutamadım ve ben de ağlamaya başladım. Bu, son derece insani bir tavırdı" ifadelerini kullandı.

    Bir yıl önce İstanbul'u ziyaret ettiğini dile getiren Mustafa, Türk halkının Filistinlileri ne kadar sevdiğine bizzat tanıklık ettiğini ve aynı duyguları kendilerinin de paylaştığını kaydetti.

    "Rusya'nın desteği önemliydi"

    Mustafa, Gazze'de yaşanan son olaylarda Rus yetkililerle devamlı temas halinde olduklarını ve ilişkilerinin her geçen gün daha iyiye gittiğini vurguladı. Gerek Rusya Devlet Başkanı Putin'in gerek Dışişleri Bakanı Lavrov'un Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüştüğünü söyleyen Mustafa, "Rusya'nın desteği bizim için önemliydi" dedi.

    Mısır'da Muhammed Mursi'nin cumhurbaşkanlığına gelmesinin ardından bu ülkenin Gazze konusunda daha etkili bir politika izlediğini dile getiren Mustafa, "Gazze olayı Mısır için bir test niteliğindeydi. Süreçte önemli rol oynadılar ve bunun devam edeceğini umuyorum. Filistin'in birliği için daha fazla çaba sarf ediyorlar ve daha etkili oluyorlar" değerlendirmesinde bulundu.

    29 Kasım'da BM'ye başvurumuzu yapacağız

    Filistin'in 29 Kasım'da BM'ye "üye olmayan gözlemci devlet" statüsünü elde etmek amacıyla başvuruda bulunacağını hatırlatan Mustafa, "ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Mahmud Abbas ile yaptığı görüşmede bizim bu başvurudan vazgeçmemizi istedi. Ancak vazgeçmeyeceğiz, buna hakkımız var. BM'de çoğunluğun desteğini alacağımızı umuyoruz" dedi.

    Kaynak: AA





    'Davutoğlu ağlayınca ben de ağladım' Yorumları