Ä°srailliler ateÅŸkesten memnun deÄŸil   Konuyu açan: Dostane   Ä°lk Mesaj: 11-23-2012 (13:27)   Son Mesaj: 11-23-2012 (13:27)    Cevap: 0    Gösterim: 297  

    11-23-2012

    Ä°srailliler ateÅŸkesten memnun deÄŸil

    Ä°srailliler ateÅŸkesten memnun deÄŸil
    Ä°srailliler ateÅŸkesten memnun deÄŸil

    İsrail'de yapılan bir kamuoyu araştırması, İsraillilerin Hamas ile yapılan ateşkesten memnun olmadığını ortaya çıkardı.

    Ä°srail'de yapılan bir kamuoyu araÅŸtırması, Ä°sraillilerin Hamas ile yapılan ateÅŸkesten memnun olmadığını ortaya çıkardı. Kamuoyu araÅŸtırma ÅŸirketi Maagar Mohot'un Hamas ile 2 gün önce yapılan ateÅŸkesin ardından yaptığı kamuoyu araÅŸtırmasına göre, Ä°srailli katılımcıların yüzde 49'u hükümetin saldırıları sona erdirmekle hata ettiÄŸi görüşünü savundu.Â* Katılımcıların, Gazze'deki Filistinlilere yönelik Ä°srail saldırılarının sürmesi gerektiÄŸini söylediÄŸi belirtildi.

    Araştırmaya katılanların yüzde 31'i hükümetin ateşkes kararını desteklerken, yüzde 20'sinin ise bu konuda fikir belirtmediği kaydedildi.

    Araştırma ayrıca, İsrail Başbakanı ve Likud Partisi Lideri Binyamin Netanyahu ve aşırı milliyetçi Yisrael Beiteinu (İsrail Evimiz) Partisinin destek kaybettiğini, ancak partinin kemikleşmiş oylarının 22 Ocak'ta yapılacak seçimlerde yeni hükümeti kurmaya yeterli olduğunu ortaya çıkardı.

    İsrail'deki 503 katılımcıyı baz alarak yapılan kamuoyu araştırmasında hata payı yüzde 4,5 olarak açıklandı.

    Kaynak: AA





    İsrailliler ateşkesten memnun değil Yorumları