Lavrov: Provakasyona karşı uyanık olun   Konuyu açan: Tavanarasi   İlk Mesaj: 11-23-2012 (13:29)   Son Mesaj: 11-23-2012 (13:29)    Cevap: 0    Gösterim: 297  

    11-23-2012

    Lavrov: Provakasyona karşı uyanık olun

    Lavrov: Provakasyona karşı uyanık olun
    Lavrov: Provakasyona karşı uyanık olun

    Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye'nin Suriye sınırında yaşadığı güvenlik kaygısını anladıklarını belirterek, "Ancak bölgedeki çatışmaların yeniden başlamasına neden olacak provokasyonlara karşı da uyarıda bulunmak istiyoruz" dedi.

    Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye'nin Suriye sınırında yaşadığı güvenlik kaygısını anladıklarını belirterek, "Ancak bölgedeki çatışmaların yeniden başlamasına neden olacak provokasyonlara karşı da uyarıda bulunmak istiyoruz" dedi. Türkiye'nin Suriye ile olan sınırına savunma gerekçesiyle Patriot füzeleri yerleştirilmesi konusunda açıklamalarda bulunan Lavrov, Rusya'nın bu konuda endişeleri olduğunu dile getirdi.

    Moskova'da basın mensuplarına konuşan Lavrov, NATO Genel Sekreteri Rasmussen ile telefon görüşmesi yapacağını belirterek, "Kendisi bu konudaki pozisyonunu açıklamak istiyor, ben de söyleyeceklerini dinleyeceğim" diye konuştu.

    Lavrov, Rusya'nın Türkiye ve Suriye arasında doğrudan diyalog kurulması için yardım etmeye hazır olduğunu kaydetti.

    Rus Dışişleri Bakanı Lavrov, "Daha önce Ankara ve Şam arasında doğrudan diyalog kurulmasını önermiştik. Maalesef bu önerimiz gerçekleşmedi. Ancak biz önerimizin hala geçerli olduğunu belirtmek istiyoruz. Eğer böyle bir mekanizmanın kurulması için yardımımız gerekirse, buna hazırız" ifadesini kullandı.

    Kaynak: AA





    Lavrov: Provakasyona karşı uyanık olun Yorumları