Muhalif Türkmenler de Ulusal Konseyi tanıdı   Konuyu açan: Sondakika   Ä°lk Mesaj: 11-22-2012 (13:29)   Son Mesaj: 11-22-2012 (13:29)    Cevap: 0    Gösterim: 298  

    11-22-2012

    Muhalif Türkmenler de Ulusal Konseyi tanıdı

    Muhalif Türkmenler de Ulusal Konseyi tanıdı
    Muhalif Türkmenler de Ulusal Konseyi tanıdı

    Halep'te Türkmenlerin kurduğu Fatih Sultan Mehmet Tugayı, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu'nu tanıdığını açıkladı.

    Halep'te Türkmenlerin kurduÄŸu Fatih Sultan Mehmet Tugayı, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu'nu tanıdığını açıkladı. Suriye'de muhalif grupları tek çatı altında birleÅŸtiren Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu'na (SMDK) ülke içinden de destek açıklamaları gelmeye devam ediyor. Halep'te Türkmenlerin kurduÄŸu Fatih Sultan Mehmet TugayıÂ*da SMDK'yı tanıdığını açıkladı.

    Açıklamada, "Türkmenlerin Esed rejiminin devlet terörüne karşı direnen muhalefetin Â*önemli bir parçası olduÄŸu, Türkmenlerin, yasamanın meÅŸruiyetini Ä°slam'dan alacağı sivil bir devleti hedefledikleri" belirtildi. Devlet ilanı için erken bir aÅŸamada olunduÄŸunu kaydeden açıklamada, "Gelecekte kurulacak Ä°slami, sivil devlet Suriye'nin tüm kesimlerini temsil etmeli" ifadesi yer aldı.

    Açıklamada ayrıca, Fatih Sultan Mehmed Tugayı'nın içindeki birliklerden Nusra Cephesi'nin SMDK'yı hedef alan açıklamasının reddedildiği ifade edilerek, Suriye muhalefetinin içeride ve dışarıdaki tek meşru temsilcisinin SMDK olduğu vurgulandı.

    Kaynak: AA





    Muhalif Türkmenler de Ulusal Konseyi tanıdı Yorumları