Fransa'dan Suriye'ye silah yardımı iÅŸareti   Konuyu açan: Takipci   Ä°lk Mesaj: 11-16-2012 (03:00)   Son Mesaj: 11-16-2012 (03:00)    Cevap: 0    Gösterim: 293  

    11-16-2012

    Fransa'dan Suriye'ye silah yardımı işareti

    Fransa'dan Suriye'ye silah yardımı işareti
    Fransa'dan Suriye'ye silah yardımı işareti

    Fransa, Suriyeli muhaliflerin silah edinmesini kolaylaştırmaya hazırlanıyor. Paris hükümeti, bu çerçevede, savunma amaçlı silahların Suriye'ye uygulanan ambargonun dışında tutulabileceğini açıkladı.

    Fransa, Suriyeli muhaliflerin silah edinmesini kolaylaÅŸtırmaya hazırlanıyor. Paris hükümeti, bu çerçevede, savunma amaçlı silahların Suriye'ye uygulanan ambargonun dışında tutulabileceÄŸini açıkladı. Fransa DışiÅŸleri Bakanı Laurent Fabius bugün verdiÄŸi bir demeçte diÄŸer Avrupa ülkeleriyle Suriye konusunda eÅŸgüdümlü bir plan üzerinde çalışacaklarını belirtti.Â* Fabius, "Åžu anda Suriye'ye ambargo uygulanıyor. Dolayısıyla Avrupa'dan Suriye'ye giden silah yok. Ama savunma amaçlı silahlar kapsam dışında tutulabilir ve bu da ancak diÄŸer Avrupa ülkeleriyle eÅŸgüdümlü çalışırsak olur," dedi.

    Fransa, yeni oluşturulan Suriye muhalefet birliğini tanıyan ilk Batı ülkesi oldu. Cumhurbaşkanı Francois Hollande Cumartesi günü Paris'te muhalefet liderleriyle biraraya gelecek.

    Amerika yeni oluşturulan muhalefet grubunu tam olarak tanımadı. Amerikalı yetkililer, bu grubun önce kendini kanıtlaması gerektiğini söylüyor. Suriyeli muhalifleri temsil ettiğini söylenen Suriye Ulusal Konseyi, iç çekişmeler yaşadığı ve şeriatçı amaçlar taşıdığı gerekçesiyle eleştiriliyordu.

    Dışişleri Bakanı Hillary Clinton dün yaptığı açıklamada yeni grubun oluşturulmasını önemli bir aşama olarak değerlendirdi. Bakan bununla birlikte, grubu tam olarak tanıma ve silah yardımı yapma konusunda taahhütte bulunmadı.

    Altı üyeli Körfez İşbirliği Ülkeleri Konseyi de yeni konseyi tanıyor. Bu arada Suriye'nin Dostları Grubu 30 Kasım'da beşinci kez biraraya geliyor. Tokyo'daki bu toplantıya ev sahibi Japonya başkanlık edecek.

    Â*

    Kaynak: AA





    Fransa'dan Suriye'ye silah yardımı işareti Yorumları