Atatürk Azerbaycan'da da anıldı   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 11-10-2012 (19:29)   Son Mesaj: 11-10-2012 (19:29)    Cevap: 0    Gösterim: 314  

    11-10-2012

    Atatürk Azerbaycan'da da anıldı

    Atatürk Azerbaycan'da da anıldı
    Atatürk Azerbaycan'da da anıldı

    Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 74. yıl dönümünde Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de de anıldı.

    Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 74. yıl dönümünde Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de de anıldı. Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi İsmail Alper Coşkun'un da katıldığı anma töreninde, elçilik mensupları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Bakü'de görevli askeri erkan ve iş adamları hazır bulundu.
    Bakü'deki anım programı büyükelçilik bahçesinde bulunan Atatürk anıtı önünde saat 9'u 5 geçe saygı duruşu ve gönderdeki bayrağın yarıya indirilmesi ile başladı.

    Daha sonra Salonda devam eden anma programında görevli bir subay slayt gösterileri eşliğinde Atatürk'ün hayatından bölümler sundu.

    Törende konuşan Büyükelçi Alper Coşkun Mustafa Kemal'in askeri başarısını söz sözlerle dile getirdi: ?Atatürk inanılmaz bir askeri deha ile bitti denildiği bir dönemde, Anadolu halkını tekrar ayağa kaldırarak Türkiye Cumhuriyeti'ni kurdu? dedi.

    Mustafa Kemal Atatürk'ü anma programı elçilikte verilen resepsiyonla son buldu.

    Kaynak: CİHAN





    Atatürk Azerbaycan'da da anıldı Yorumları