Litvanyalı gelin adayı Müslüman oldu   Konuyu açan: Takipci   Ä°lk Mesaj: 11-10-2012 (19:28)   Son Mesaj: 11-10-2012 (19:28)    Cevap: 0    Gösterim: 410  

    11-10-2012

    Litvanyalı gelin adayı Müslüman oldu

    Litvanyalı gelin adayı Müslüman oldu
    Litvanyalı gelin adayı Müslüman oldu

    İngiltere'de oto tamirciliği yapan Serkan Koruk' la evlenme kararı veren Litvanya asıllı Neringa Ozolaite, düğünden önce Müslüman oldu.

    Ä°ngiltere'de oto tamirciliÄŸi yapan Serkan Koruk' la evlenme kararı veren Litvanya asıllı Neringa Ozolaite, düğünden önce Müslüman oldu. Â*Kütahya'nın Simav ilçesine baÄŸlı Gölköy nüfusuna kayıtlı Koruk, hemÅŸire olan Ozolaite ile dört yıl önce bir saÄŸlık kuruluÅŸunda tanıştıktan sonra niÅŸanlandı. Çiftin, gelecek yıl Simav'da dünyaevine gireceÄŸi belirtildi.

    Neringa Ozolaite, Simav İlçe Müftülüğü'nde düzenlenen ihtida töreniyle Müslüman olarak "Nehir" ismini aldı. Müslüman olmanın huzur ve mutluluğunu yaşıdığını söyleyen Ozolaite, şahitler huzurunda ve Simav İlçe Müftüsü Yakup Yüksel önderliğinde Kelime-i Şehadet getirdi. Ardından kendisine Müftü Yüksel tarafından ihtida belgesi, Kur'ân ve mealiyle çeşitli dinî kitaplar verildi.



    Kaynak: CÄ°HAN





    Litvanyalı gelin adayı Müslüman oldu Yorumları