Suriye'deki olaylarda 45 kiÅŸi öldü   Konuyu açan: Günceleditör   Ä°lk Mesaj: 11-10-2012 (19:29)   Son Mesaj: 11-10-2012 (19:29)    Cevap: 0    Gösterim: 321  

    11-10-2012

    Suriye'deki olaylarda 45 kişi öldü

    Suriye'deki olaylarda 45 kişi öldü
    Suriye'deki olaylarda 45 kişi öldü

    Suriye'de ordu birliklerinin yönetim karşıtlarının yoğun olduğu kentlerde ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda 45 kişinin öldüğü bildirildi.

    Suriye'de ordu birliklerinin yönetim karşıtlarının yoğun olduğu kentlerde ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda 45 kişinin öldüğü bildirildi. Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), Beşşar Esed'e bağlı ordu birliklerinin Şam'ın birçok banliyösüne sabahtan bu yana tank destekli düzenlediği operasyonlarda 23 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. SNHR, savaş uçaklarının kentin Sakba bölgesinde bir yerleşim yerini bombalaması sonucu onlarca evin yıkıldığını, enkazdan çok sayıda yaralının çıkarıldığını belirtti.

    Örgüt, ülkenin iç kesimlerinde yer alan Humus'ta 6, Dera 6, Deyru'z Zor'da 4, Halep, İdlib ve Hama'da 2'şer olmak üzere Suriye genelindeki olaylarda 45 kişinin öldüğünü kaydetti.

    Bu arada, Şam'ın Zahir Cedide bölgesinde ekmek fırını yakınlarına yerleştirilen bombanın infilak etmesi sonucu çok sayıda kişinin yaralandığı ve çevrede maddi hasarın meydana geldiğini kaydeden Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), Humus'ta muhaliflerin yoğun olarak yaşadığı bölgelerin güvenlik güçlerince bombalanmasında ise pek çok evin yıkıldığını, halkın operasyonlar nedeniyle temel ihtiyaç maddelerine ulaşamadığını aktardı.

    Haseke'ye bağlı Ra'sul Ayn ve Rakka kentinde Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birlikleri ile Suriye ordusuna bağlı birlikler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını dile getiren SRGC, rejime bağlı birliklerin birçok kentte operasyonlara devam ettiğini bildirdi.

    Â*

    Kaynak: AA





    Suriye'deki olaylarda 45 kişi öldü Yorumları