Greve giden gazeteciler haberlerini imzasız yayımladı   Konuyu açan: Ihtilal   İlk Mesaj: 10-24-2012 (16:12)   Son Mesaj: 10-24-2012 (16:12)    Cevap: 0    Gösterim: 356  

    10-24-2012

    Greve giden gazeteciler haberlerini imzasız yayımladı

    Greve giden gazeteciler haberlerini imzasız yayımladı
    Greve giden gazeteciler haberlerini imzasız yayımladı

    İspanya'nın en büyük iki medya grubu Prisa ve Unidad Editorial'da yaşanan tenkisatlara karşı gazeteciler iş bırakma ve imza grevine gidiyor. Eyleme giden gazeteciler haberlerini imzasız yayımlıyor.

    İspanya'nın en büyük iki medya grubu Prisa ve Unidad Editorial'da yaşanan tenkisatlara karşı gazeteciler iş bırakma ve imza grevine gidiyor. Eyleme giden gazeteciler haberlerini imzasız yayımlıyor. Ülkenin en yüksek tirajlı gazetesi El Pais, geçtiğimiz günlerde 110'u redaktör ve 39'u servis çalışanları olmak üzere 149 kişinin işine son verdi.

    E-postayla tebliğ edilen bu toplu işten çıkarma karşısında gazeteciler dün sabah 7.00 ila 9.00 ve akşam 19.00 ila 21.00 saatleri arasında iş bırakma eylemi düzenledi. Bugün de devam edecek olan eylemler, 29 ve 30 Ekim tarihlerinde tekrarlanacak.

    El Pais gazetesi çalışanları iş bırakma eyleminden önce de geçtiğimiz Cuma günü imza grevine gitmişti. 19 Ekim tarihli El Pais gazetesinin hemen hemen tüm haberleri muhabir imzası olmadan basıldı.

    El Pais gazeteciler komitesi, haberine imza koymayan muhabirlerin yönetim tarafından e-mail yoluyla uyarıldığını açıklarken, önümüzdeki günler için yeni grev sinyali verdi.

    Komite ayrıca, krizden dolayı tenkisata giden El Pais'in 2000 yılından beri yaklaşık 852 milyon euro net gelir elde ettiği bilgisini verdi.

    UNIDAD EDİTORİAL SENDİKALARINDAN İKİ GÜNLÜK GREV ÇAĞRISI

    İspanya'nın ikinci büyük medya grubu Unidad Editorial da Eylül ayının sonlarına doğru 170 ila 195 çalışanının işine son verileceğini açıkladı. O tarihten itibaren sendikalar ile Unidad Editorial yönetimi arasında yapılan görüşmelerden bir sonuç alınamadı.

    Bunun üzerine Unidad Editorial sendikaları dün, tenkisattan etkilenen 8 şirketin çalışanlarına 30 ve 31 Ekim tarihlerinde grev çağrısı yaptı.

    Unidad Editorial medya grubunda yaşanan tenkisatta Diario Médico (13), Revistas (11), Telva (2), Radio Marca (10), Marca ve Marca.com (20), Expansión (11), Logintegral (11), Ediservicios (11) ve reklam gibi farklı alanlardan da 87 kişinin işine son verildi.

    Ekonomik krizden çıkış yolu arayan Mariano Rajoy hükümeti, yeni çalışma kanunuyla ekonomik güçlük yaşayan şirketlerin işçi çıkarmasını kolaylaştırmıştı. Eskiden çalışanın işyerinde hizmet verdiği her yıl başına 45 iş günü tutarında tazminat verilirken, yeni düzenlemeye göre bu rakam yılda 20 iş gününe indirilmişti.

    Kaynak: CİHAN





    Greve giden gazeteciler haberlerini imzasız yayımladı Yorumları